Afgelopen vrijdag was er een Open Nederlands Kampioenschap voor masters in Biddinghuizen.
Er waren zeer winterse omstandigheden, motsneeuw en temperaturen onder het vriespunt, een mooi decor voor een Nederlands Kampioenschap.
Wel waren de omstandigheden daardoor behoorlijk zwaar.
Voor de Nino stonden Johan Wilbrink en Ron Tielen aan de start. Ron wist in zijn wedstrijd een mooie 9e plek te bemachtigen en Johan eindigde in zijn categorie op de 38e plaats, maar won wel de sprint van de groep waarin hij finishte.

Zaterdag waren de jongere Nino-leden aan de beurt. Jasper v.d Marel, Daan Pietersen , Sophia van der Laan en Douwe Boonstra mochten rijden op het NK marathon voor de jeugd in Den Haag.

Als eerste was Jasper aan de beurt. Sinds vorig jaar worden de pupillenwedstrijden in 2 series gereden en de beste 12 van iedere serie mogen dan door naar de finale. In het verleden waren er altijd erg veel valpartijen wanneer er 50 pupillen tegelijk aan de wedstrijd begonnen. Zowel Jasper bij de pupillen B als Daan bij de pupillen A plaatsten zich voor de finale. In deze wedstrijden werd hard gereden, er werd bij de pupillen A zelfs een rondje van 31.6 geklokt.

Beide Nino-ers reden een mooie finale. Bij de pupillen B hield Jasper het hoofd koel, hij was steeds netjes redelijk voorin te vinden maar forceerde niets. De laatste 2 rondes kroop hij naar voren en in de eindsprint wist hij 7e te worden, echt een prachtige prestatie.

Daan reed ook een mooie finale, hij zat steeds in het midden van het peloton. In de laatste ronde zat hij een beetje opgesloten waardoor hij niet verder naar voren kon schuiven. Toch wist hij 16e van Nederland te worden.

Daarna was het de beurt aan Douwe bij de junioren A. Dat het een lastige wedstrijd voor Douwe zou worden was van te voren al duidelijk. Veel sterke rijders uit de landelijke beloften competitie waren op het NK. De eerste ronden gingen dan ook erg hard. Daarna werd het wat rustiger in de koers. Er waren wat ontsnappingen en er werd veel gekeken naar de landelijke rijders. Halverwege de koers plaatste Douwe daarom een uitlooppoging. Het peloton deed in eerste instantie weinig en zo kon Douwe rondenlang in zijn eentje vooruit blijven. Uiteindelijk ging het peloton in de achtervolging en werd Douwe snel weer opgeslokt. Toch een mooie poging. De wedstrijd eindigde in een massasprint waarbij Douwe 17e werd.

Als laatste van Nino-ers was Sophia aan de beurt. Ook de junioren B is een sterke categorie. Hierin rijden veel goede regionale marathonrijdsters en snelle langebaners. Vorig jaar moest Sophia het peloton uiteindelijk nog net laten gaan. Dit jaar was daar geen sprake van. Sophia zat goed mee in de wedstrijd, er werd hard gereden, veel rijdsters moesten lossen, maar Sophia bleef keurig in het peloton. Uiteindelijk eindigde ook deze wedstrijd in een massasprint en finishte Sophia als 22e. Goed gedaan!