Trainingsgroepen

Binnen onze vereniging zijn er verschillende trainingsgroepen. Op deze pagina staan deze verschillende trainingsgroepen uitgelegd, klik op de groep om meer informatie te zien.

De verschillende groepen schaatsen ook op verschillende uren. De jeugd traint altijd op de zaterdag middag, maar de andere groepen  kunnen op andere uren terecht, kijk hiervoor op de trainingstijden pagina. Tijdens de zomer trainen alle groepen tegelijkertijd (natuurlijk wel verdeeld naar leeftijd, niveau en gezelligheid)

Interesse om te komen schaatsen? Kijk op het de pagina Lid worden hoe je je kunt aanmelden!

Jeugd Kidsclub

Nino heeft een heel actieve jeugdafdeling (Nino Kids) waarin gemiddeld 40 jeugdleden (vanaf 7 jaar) op een speelse manier de eerste schaatsbeginselen worden bijgebracht.

Zowel in de zomer als in de winter worden de kinderen door deskundige en enthousiaste jeugdleiders begeleid. Er worden zeer veel bijzondere en vooral leuke activiteiten georganiseerd.

De jeugdleiding heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk kinderen op een sportieve maar vooral ook speelse manier met de schaatsport te laten kennismaken en de eerste schaatsbeginselen te leren.

Uiteindelijk doel is het doorgroeien naar de jeugd trainingsgroep en veel plezier hebben in het schaatsen.

Aanmelden
Stuur een mail naar onderstaand adres:
jeugdcoordinator@stgnino.nl

Jeugd trainingsgroepen

Wanneer je als jeugdschaatser voor de laatste keer je schaatsdiploma hebt behaald, dan ga je over naar de trainingsgroep, dit is ongeveer als je 11 jaar oud bent. Ben jij geen lid van NINO geworden vanaf je 8e levensjaar en dus niet bij de jeugd kidsclub hebt geschaatst, maar wil je nu je tiener bent toch graag gaan schaatsen? Dat kan natuurlijk ook, kijk voor meer informatie op de pagina vereniging hoe je lid kan worden.

De jeugd-trainingsgroep van NINO bestaat uit vele enthousiaste schaatsers en trainers die op verschillende dagen in de week trainen. Op basis van jouw niveau en inzet kom je in een bijpassend groepje en krijg je training van een trainer van de NINO. Met dit groepje train je wekelijks op een vaste tijd. De meeste groepjes trainen vaker per week en streven naar het verbeteren van persoonlijke records op de wedstrijden die op de Vechtsebanen in Utrecht op dinsdagmiddag, zaterdagavond en zondagochtend- en avond worden gehouden. Aan het begin van het schaatsseizoen ontvang je een indeling wanneer jij een wedstrijd hebt. Wanneer je goede prestaties levert op de wedstrijden binnen Utrecht bestaat er een grote kans dat je ook wedstrijden gaat rijden op andere ijsbanen en mee doet aan verschillende competities.

Volwassenen trainingsgroep

Binnen de schaatsvereniging van Nieuwkoop en Noorden is een leuke groep volwassenen wekelijks met elkaar trainen en regelmatig aan de start staan om een wedstrijd te rijden. Ze rijden niet alleen lange baan, maar een aantal van hen rijd ook een paar marathons.

Ook in de zomer trainen de volwassenen door en ze fietsen en droogtrainen wat af.

 

 

Trimmers

De trimmers zijn de volwassenen die gezellig samen trainen, maar geen wedstrijden meer rijden. Dat betekent echter niet dat ze minder hard hun best doen, bijna ieder jaar gaat er wel een groep trimmers naar de Weissensee om daar de prestatietocht (100 km) of zelfs de hele Alternatieve Elfstedentocht (200km) te rijden. En ze zijn ook al een paar keer in Inzell gespot om daar hun rondjes te rijden.