Schaatsen

Welkom op de pagina ‘schaatsen’ van de vereniging NINO. In het winterseizoen staan we minimaal een keer per week op het ijs, maar je kan er na de jeugd ook voor kiezen om vaker te gaan schaatsen. Meer informatie over de trainingstijden vind je op deze pagina.

Wat je op deze pagina kan vinden is vooral alle informatie die niet op de andere pagina’s past, zoals hoe je voor je materialen moet zorgen en hoe het vervoer naar de ijsbaan geregeld wordt. 

Als je benieuwd ben naar de sfeer van de club op het ijs of de verschillende activiteiten die we doen, neem dan een kijkje in onze fotoboeken!

Vervoer

Hieronder vindt u meer informatie over het vervoer, ook zijn hieronder pdf bestanden te downloaden met meer informatie.

Voor de trainingen worden er carpool groepjes opgesteld, op die manier hoef je niet iedere week zelf naar Utrecht te rijden en is het nog gezellig ook

Meer informatie over het vervoersbeleid:
Vervoersbeleid 2017-2018

Hier vindt u het declaratieformulier:
declaratie formulier trainers 2017-2018

declaratie formulier coachen 2017-2018

Onderhoud materiaal

Ten eerste is het natuurlijk van belang dat je schaatsen hebt, deze kan je kopen bij bijvoorbeeld Jan van der Hoorn, of als je nog wat jonger bent misschien tweedehands via marktplaats of onze eigen NiNo marktplaats op Facebook. Over het algemeen koop je schaatsen die een maat kleiner zijn dan je normale schoenmaat. Ook moet de schoen goed om je voet heen zitten en geen drukpunten opleveren. Die drukpunten kunnen voor blaren gaan zorgen en dat is niet prettig schaatsen. Als je schoen niet goed zit kan je er ook in gaan schuiven tijdens het schaatsen, wat ook weer voor blaren kan zorgen. Het is dus echt van belang dat je schaatsen goed om je voet zitten.

Als je je schaatsen eenmaal hebt moet je deze goed onderhouden, droog je ijzers na de training meteen af met een handdoekje en laat je schaasten niet in de tas zitten als je weer thuis bent, maar leg  ze ergens op een droge plaats. De schoen is over het algemeen van leer, en als je deze in je tas laat zitten kan het als het nat is gaan schimmelen, en dat willen we natuurlijk niet. Ook moeten je ijzers goed droog zijn, anders kunnen ze gaan roesten.

Gelukkig kan je een klein beetje roest wel weg slijpen, dus geen zorgen als er een paar heel kleine stipjes op zitten. Maar dat is niet de enige rede om je schaatsen te slijpen. Scherpe schaatsen rijden veel beter, je kan er goed mee glijden en goed mee afzetten. Het is dus van belang dat ze goed scherp blijven, om dit voor elkaar te krijgen is het aan te raden om ongeveer na 4 a 5 keer schaatsen je schaatsen weer te slijpen (vaker mag natuurlijk altijd). Bij Jan van der Hoorn is er een slijpkaart van € 25,- te verkrijgen, met deze kaart kan je je schaatsen 5x laten slijpen. Ook bij Dennis Verlaan kan je je schaatsen laten slijpen, van beiden staan hieronder de contact gegevens.

Kortom, hou je schaatsen scherp, vlijmscherp

Jan van der Hoorn Schaatssport
Westkanaalweg 10e
2461 EC TER AAR
0172-602677
www.janvanderhoorn.nl

Dennis Verlaan Slijpen & meer
Drechtdijk 60
1424 RJ De Kwakel
06 11012136
www.dennisverlaan.nl

Schaatsen die je in een schaatswinkel koopt zijn natuurlijk altijd al klaar voor gebbruik. Als je ze tweedehands overkoopt van iemand, laat je trainer, Jan van der Hoorn of Dennis Verlaan even naar de ijzers kijken om te kijken of ze scherp genoeg zijn.

En tijdens het seizoen kun je de trainer natuurlijk altijd laten kijken of je schaatsen scherp genoeg zijn. Vragen zijn altijd welkom.

 

Afmelden

Mocht je het schaatsen nu toch niet zo leuk vinden als je gedacht had, kan je je afmelden voor het volgende seizoen door voor 1 mei een mail te sturen naar ledenadministratie@stgnino.nl waarin je schrijft dat je je graag af wil melden.