Wedstrijden

Al onze rijders behalve de jeugdrijders hebben de mogelijkheid om wedstrijden te schaatsen via de club. Hiervoor moeten zij wel zelf via mijnKNSB een licentie aanvragen. Dit geld voor zowel de langebaan als de marathon wedstrijden. Hier kan je zelf aangeven in welke discipline je wedstrijden wilt rijden

Voor meer informatie over de wedstrijden kan je altijd mailen naar het wedstrijd secretariaat: wedstrijdsecretariaat@stgnino.nl

Langebaan

Het wedstrijdsecretariaat deelt de verschillende rijders die hebben aangegeven een licentie te hebben en ingedeeld willen worden in op de verschillende wedstrijden in Utrecht.

Klokken

Het kan gebeuren dat je zelf of als ouder als klokker ingedeeld wordt bij de wedstrijden in Utrecht op de zaterdag en of zondag. Wij zijn net als iedere vereniging verplicht om een aantal juryleden per wedstrijd te leveren, in ons geval dus klokkers. Zonder deze klokkers kunnen de wedstrijden niet plaats vinden, en als we allemaal een keer klokken is het probleem opgelost.

Plaatsen belangrijke wedstrijden

Als je je voor de regionale en gewestelijke wedstrijden wilt plaatsen is het belangrijk dat je bepaalde afstanden voor bepaalde datums rijdt. Of je wel of niet geplaatst bent hangt af van of je seizoenstijd bij de snelste zoveel hoort, het is dus niet zo dat een snelle tijd van een seizoen ervoor ook telt.
De datums waarvoor je deze afstanden gereden moet hebben en de afstanden die je gereden moet hebben zijn per jaar en per leeftijdscategorie verschillend. Deze kan je vinden op de volgende sites:

Belangrijke sites:

Baancommissie – Uitslagen en kalender
Schaatsen.nl – Dit is de pagina voor het inschrijven van de wedstrijden, hier kan je je inschrijven voor verschillende wedstrijden
Gewest NHU
Speedskatingresults of OSTA – Hier kan je alle tijden van verschillende rijders vinden

 

Marathon

In Utrecht worden er wekelijks marathon wedstrijden georganiseerd, er wordt gestart in 4 verschillende catagorieën:
–   C1
–   C2
–   C3
–   C4
Waarbij de C1 de snelste categorie is met rijders die vaak al heel lang marathons rijden en de C4 wordt vaak gezien als een instap categorie waar de snelheid en het aantal rondjes wat lager ligt.

Utrecht heeft een van de grootste marathon competities van het land, en alle categorieën bestaan uit flinke pelotons van tussen de 30 en 50 man.

Belangrijke sites:
MarathonschaatsenUtrecht – Alle informatie van de marathons in Utrecht
Schaatspeloton – Uitslagen en nieuws van de regionale en nationale wedstrijden