Afgelopen zondag was een heerlijke dag waarop het zonnetje overvloedig scheen. Menigeen was te vinden op het strand, in het bos of waar dan. En waar gaan wij heen op de eerste lentedag van het jaar, jawel naar de ijsbaan voor de baankampioenschappen allround voor de pupillen en de junioren C. Namens de NINO mochten er 6 dames meedoen. Helaas geen jongens.

De wedstrijd begon met de 500 meter voor de jongens C, waarna de dames C aan de beurt waren.  Helaas had het heerlijke zonnetje het ijs behoorlijk aangetast en lagen er nogal wat plassen op het ijs en waren er hier en daar wel erg slechte plekken in het ijs. Sommigen hadden zelfs het gevoel erdoor heen te zakken.  Hierdoor waren de tijden niet zo best. Gelukkig had iedereen hier last van en was het toch een eerlijke wedstrijd. Joni Tersteeg wist echter nog een 4e plek te bemachtigen met 47.36 seconden. Sophia vd Laan werd 13e met 52.18sec en Quinty van Klink werd 14e met 52.43sec. (Helaas was Ruth verhinderd)

Hierna was het de beurt aan de pupillen. Eerst weer de jongens en daarna de meisjes. Inmiddels was het zonnetje wat gezakt en knapte het ijs zienderogen op. Zoë Salemi werd hier 1e met 49,60sec en Mayke Kroft werd 15e met 57.64sec, wat een PR voor haar opleverde.

Na de 500meters stond de 1000meter voor de Junioren C op de startlijst. Joni haalde hier de 1e plaats met een tijd van  1.34.30. Dit was een hele goede prestatie daar ze in de ochtend  al een shorttrack wedstrijd had gereden in Leeuwarden en daardoor al wat verzuurd was. Sophia werd 9e in 1.43.38 en Quinty 15e in 1.47.42.

Hierna mochten de pupillen voor de 2e keer een 500meter rijden. Hier werd Zoë 3e in 49.22sec. Goed voor een nieuwe PR. Ook Mayke reed deze race nogmaals een PR, namelijk 56.80sec.

In het algemeen klassement bij de Dames Junioren C eindigde Joni  op de 4e plaats,  Sophia werd 10e en Quinty 15e.

Bij de meisjes pupillen werd Mayke 15e  en kunnen we Zoë feliciteren met haar 1e plaats.

Met dank aan de coach John van Klink en natuurlijk het publiek voor alle aanmoedigingen.