Op 26 januari was het weer tijd voor de Bonte Koe wedstrijden. Dit is een jaarlijkse interclub wedstrijd voor de jeugd waar de NiNo al jaren aan meedoet. Hier twee mooie verslagen van twee van de deelnemers.

Hier is de uitslag van de wedstrijd te vinden

Bonte Koe 26 januari 2019

We moesten om 17:30uur in Hoorn zijn om warm te lopen. Om 18.00 uur begonnen de ritten, de Nino was verdeeld in verschillende team de Nino en een mix team waar verschillende verenigingen bij elkaar zaten. In het hele toernooi zijn 104 pr gereden en na afloop was er nog een loterij en daarna was de prijsuitreiking de Nino was laatste bij de teams en het mix team is derde geworden we kregen een medaille. Zelf mocht ik de 300 en de 500 schaatsen. De 300m ging niet zo goed maar wel een pr en op de 500m reed ik een pr met 16 sec eraf.

Groetjes,  Bjorn Verhallen

 

Schaats jongens van Bontekoe.

We moesten om half 6 bij de ijsbaan in Hoorn zijn. Daar gingen we eerst een rondje inlopen en oefeningen doen. We waren met 10 kinderen die gingen schaatsen: Mariëtte, Jasper, Tess, Milan, Lisanne, Björn, Sophie, Jonne, Maartje en Luna. Fedor en Feike waren mee om te coachen. We moesten via een trap naar beneden onder de ijsbaan  door,  waardoor we naar het middelste stuk konden om onze schaatsen aan te trekken. We waren in verschillende groepen ingedeeld en moesten verschillende afstanden rijden: 100 meter, 300 meter, 500 meter, 700 meter en 1000 meter. Iedereen moest 2 afstanden rijden, aan de hand van je leeftijd werd bepaald welke afstanden. Sommige kinderen hadden de afstanden die ze moesten rijden nog nooit gereden. Er werden daarom ook veel PR’s gereden, maar ook omdat het ijs heel goed was. Er werd volop aangemoedigd door elkaar. Een club hield een loting. Bij de prijsuitreiking werden de prijzen van de loting uitgedeeld. Onze club had niet gewonnen, maar wel 2 kinderen, omdat ze te laat waren met aanmelden werden ze in een groep gezet met verschillende kinderen van verschillende verenigingen. Zij wonnen een prijs voor beste team. We kregen ook allemaal een medaille. Het was een hele leuke wedstrijd en we hebben allemaal goed gereden.

Groetjes

Milan Kolmer