Afgelopen zaterdag was het zo ver, eindelijk was het dan tijd voor de clubkampioenschappen. Met ook een heel grote groep jeugdleden die aan de start mochten verschijnen was de opkomst groot. Een aantal junioren had eerst nog het NK jeugdmarathon gereden, en was daarna nog door gegaan naar onze clubkampioenschappen om hier voor de eerste plek te strijden. Soms was de winnaar duidelijk, en soms was het een kwestie van tienden van seconden tussen een podiumplek en een vierde plaats. Spannende wedstrijden dus waar ook nog eens een hoop PR’s werden verreden. Iedereen nogmaals gefeliciteerd met jullie bekers!

We willen hier ook nog even dankjewel zeggen tegen alle vrijwilligers en coaches die de wedstrijd goed in goede banen hebben geleid en de rijders begeleid hebben.

 

Van de jeugdleden mogen altijd oudste kinderen meedoen aan de clubkampioenschappen, Milan was en van de jeugdleden die mee mocht doen met de wedstrijd, en hij heeft er weer een mooi verslag van geschreven.

Clubkampioenschappen 16 februari 2019

De jeugd moest om dezelfde tijd bij schaatsen zijn, want we deden gewoon mee met de normale training van half 5 tot half 6. De jeugd had geoefend voor de clubkampioenschappen bijvoorbeeld: starten en overstappen. Na de training gingen we een gezonde sportmaaltijd eten, de Mac Donalds. Daarna gingen we weer terug naar de ijsbaan, de trainingsgroep was er intussen ook. Eerst gingen we rondjes lopen en rek- en strekoefeningen doen. Daarna deden we onze schaatsen aan en gingen het ijs op. We reden eerst een honderd meter en daarna een driehonderd meter. We hadden allemaal heel goed gereden en er zijn daarom ook veel PR’s gereden. Na de wedstrijden kregen we als beloning een chocolade paashaas. We vonden het allemaal heel gezellig.

Groetjes Milan Kolmer