Prachtige prestaties van onze rijd(st)ers op de marathon

Inmiddels is het marathonseizoen al weer  over de helft en wat rijden onze schaatsers goed. In de C4 staat Melle Brouwer met een grote voorsprong op de eerste plaats, iedere wedstrijd eindigt hij in de voorste gelederen. Een mooi begin van een marathon carrière?

Ook bij de C3 staat een Nino-er op het hoogste schavot namelijk Jasper van de Marel. Vorig jaar liet Jasper  al zien dat de marathon echt bij hem past en dit jaar doet hij er nog een schepje bovenop. Ook Jasper  finisht altijd vooraan.

Dan de C2, daar staat Koen Lemmers op de 1e plek. Koen reed vorig jaar ook al wat wedstrijden in de C2 en viel toen ook al op door zijn continue aanwezigheid in de voorste gelederen van het peloton. Dit jaar rijdt hij iedere week, rijdt aanvallend, is regelmatig mee met ontsnappingen en rijdt ook vele gaatjes dicht. Daarnaast weet hij iedere keer voorin te finishen, de laatste 2 wedstrijden wist hij zelfs als winnaar af te sluiten. Ook Johan Wilbrink is duidelijk aanwezig is het C2 peloton.

Rienke Boonstra rijdt het 6-banentoernooi en staat op dit moment 3e op 0,1 punt van de 2e plek. Dit jaar heeft Rienke haar plek echt gevonden, van meerijdster is zij verandert in een van de meest aanvallende rijdsters van de 6-banen en ook van de regiotop. In de regiotop staat zij op dit moment op de 15e plek na een lastige start van deze competitie met een valpartij. Overigens heeft zij zich met deze 15e plek wel al geplaatst voor het NK op de Weissensee en alle andere eventuele wedstrijden op natuurijs.

Douwe Boonstra heeft zijn draai in het belofte peloton ook gevonden, inmiddels heeft hij samen met een aantal andere rijders  al een keer een rondje op het peloton weten te pakken. Helaas eindigde deze wedstrijden met een valpartij waarbij Douwe onder de reclamedoeken verdween. Hij wist de wedstrijd nog wel uit te rijden maar zijn rondje ging verloren, toch was deze wedstrijd voor hem wel het bewijs dat hij in dit peloton thuis hoort. 1 januari rijdt hij het NK in Groningen en een paar weken later mag hij ook zijn koffers pakken voor de wedstrijden op de Weissensee.

Hiermee hebben wij de verschillende competities wel gehad, maar daarnaast hebben de Nino-ers ook nog mee gedaan aan de Evert kroonbokaal, een wedstrijd die jaarlijks in Utrecht verreden wordt. Ook hier veel Nino-ers op het erepodium. Melle was 1e bij de C4, Jasper 1e bij de C3 en  Rienke 1e bij de dames. Koen greep net mis in de C2 en eindigde op een ondankbare 4e plaats. Verder moeten wij zeker de 1e plaats van Beau Snellink en Daan Pietersen  bij de gewestelijke kampioenschappen nog noemen. Wat een mooie prestaties, daarmee zijn beide rijders ook verzekerd van een plek op het NK jeugd marathon  16 februari in Dronten.

Ik zou zeggen, lekker zo door rijden allemaal, wij zijn trots op onze rijd(st)ers.