8 april stond al weken in de agenda, de datum van het dooifeest.
Wat een prachtige middag, de ochtend begon nog grauw maar naar mate de dag vorderde kwam de zon steeds meer tevoorschijn.
Om 2 uur verzamelde de zaterdagmiddagmiddag jeugd, de trainingsgroep leden en de trimmers bij boerensport Verhaar. In 2 groepen gingen zij het weiland in om diverse sportieve uitdagingen aan te gaan. De groepen waren in teams verdeeld die tegen elkaar mochten strijden. En dat deden zij vol overgave, er werd geklommen, over sloten gesprongen, aan touwen gehangen, op surfplanken heen en weer gezwommen en nog veel meer uitdagende activiteiten.
Door de groep oudere jeugd en senioren werd er ook naar hartenlust vals gespeeld en gestoeid. Iedereen moest het water in, schoon terugkomen was geen optie. De middag eindigde op de zeephelling waarbij het de bedoeling was dat je zo hard gleed dat je uiteindelijk in de sloot belandde. Niet iedereen had genoeg snelheid daarvoor, maar dat deerde niet. Dan werd je gewoon het water ingeduwd.
Na dit sportieve gebeuren was het tijd voor wat meer rust, al kan dat niet gezegd worden voor de jeugd. Daar zat echt geen rem op, zij gingen na het boerensporten gewoon daar met de skelters en de trampoline. De iets oudere namen het er wel van, zij zaten op het terras lekker in de zon met een biertje of frisje.

Nadat de jeugd zich gevuld had met patat, frikandellen en kroketten, konden de overige Nino-leden zich tegoed doen aan heerlijke salades en de nog overgebleven friet.
Na deze heerlijke maaltijd op het zonovergoten terras werd het tijd voor wat officiële zaken. Onze voorzitter Taco nam eerst het woord en vertelde dat het op dit moment  goed gaat met de Nino. De vereniging heeft een aantal subsidies gekregen en de zaterdagmiddagjeugd heeft waanzinnig veel geld binnen gehaald met de grote clubactie en de sponsor ‘loop’ waarbij de kinderen zich  hebben laten sponsoren voor de rondjes die zij reden. Wel zijn er nog weinig jeugdleden, maar er zijn er dit jaar wel een aantal bij gekomen.

Na deze positieve woorden was het tijd voor het uitdelen van de diploma’s en de bekers. Er waren mooie en motiverende woorden van de trainers voor hun pupillen. De rijders kunnen allemaal terugkijken op een prachtig seizoen waarbij nieuwe persoonlijke records gereden zijn en door een aantal rijders ook deelgenomen is aan diverse Nederlandse kampioenschappen.   Ook de trainers en alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet voor het afgelopen jaar. Hierna was het tijd voor nog een drankje en werd er al weer gesproken over het komende zomerseizoen.

Een prachtig feest, Piet Hogervorst en René Rademaker bedankt voor de geweldige organisatie.
Nino-ers houd de kalender volgend jaar in de gaten, het dooifeest mag je niet missen.

Klik hier voor de foto’s