Nog 1 weekje kunnen we genieten van het ijs van de Utrechtse ijsbaan en dan zit er een bewogen seizoen op.

Een seizoen waar eigenlijk alleen maar getraind kon worden en geen wedstrijd verreden mocht worden, maar…..wél een seizoen

waar we konden sporten; iets wat je bij vele andere sporten niet kon zeggen. Én een seizoen waar we zelfs het natuurijs weer konden proeven!

Ik wil even terugkijken op het seizoen van de zaterdagochtendtrimmers.

Het seizoen kon beginnen; we mochten “de wei “weer in. De baanvereniging Utrecht had veel werk verricht om het schaatsen voor ons toch door te laten gaan.

De looproutes, bruggen over het ijs, tent over de kleedruimte, niet rijden in treintjes, 1.50m afstand houden en hier door “vrijwilligers” op gewezen worden, waren nieuwe fenomenen. Ook het reserveren van een kaartje was in het begin wel wennen, zeker als je tientallen keren een foutmelding kreeg en het reserveren maar niet lukte en je die teller maar terug zag lopen……..maar laat ik de baanvereniging dankbaar zijn; het is toch maar gedaan én wij konden/mochten schaatsen. Chapeau baanvereniging!

Een andere bijzonderheid was het terugkeren van ons schaats lid Piet die na een paar jaar niet opgeven weer op het ijs stond en het héle seizoen op de zaterdagochtend om 6 uur weer in de auto zat om in Utrecht de rondjes weer te mogen rijden. Knap hoor; iets wat mij niet gelukt is!

Iets wat ook dit seizoen gebeurd is, is het ridderen van onze trainer Gijs! Gijs en Jan mochten van de burgemeester een welverdiende onderscheiding als lid in de orde van Oranje-Nassau ontvangen; meer dan verdiend, want voor Gijs geldt, het al jaren zo, dat hij op zijn vrije zaterdag ook ’s morgens vroeg maar weer naar Utrecht moet komen om daar aan een groep enthousiastelingen maar weer tips te geven, zodat het schaatsen toch nog ergens op gaat lijken; dank daar weer voor!

Vreemd vond ik het dit seizoen, dat we na jaren van schaatsen, dit jaar niet naar Inzell konden. Een heerlijke break waar in een weekje tijd “geslepen kon worden “ aan de techniek heerlijk gewandeld kon worden én je genoot van de wedstrijden die in de Max Aigner Arena werden verreden. Wellicht zit het er komende oktober wél weer in!

Prachtig was het om Beau in diverse wedstijden op tv te zien rijden in een prachtige slag met mooie resultaten hoor! Gefeliciteerd Beau!

Ik werd er ook een beetje trots van, want het schaatsen heb je toch maar bij de Nino geleerd 😉

Jammer is het dat we het seizoen helaas niet kunnen afsluiten op onze traditionele wijze; ons ontbijtbuffet in Breukelen……

maar…. fijn is de gedachte, dat we volgend seizoen wéér het ijs op kunnen en wellicht alles weer een beetje “normaal” zal zijn, maar eerst gaan we genieten van de zomer!

Nino-ers….een mooie afsluiting van het seizoen en een goede zomer !

René Rademaker (zaterdagochtendtrimmers)