De jeugd van schaatstrainingsgroep NINO is het nieuwe schaatsseizoen uitstekend gestart. Er was de afgelopen jaren steeds een daling van het aantal leden, dit jaar is er een ledengroei van maar liefst 30 kinderen.

Iedere zaterdagmiddag vertrekken we met 70 kinderen naar de ijsbaan in Utrecht. Daar wordt een uur lang volop geschaatst. De oudere jeugd heeft een echte training, de kleintjes wordt door middel van spelletjes op het ijs de schaatstechniek aangeleerd.

In de herfstvakantie zijn we met een grote club kinderen naar Enschede vertrokken voor het schaatskamp. Iedere morgen hebben we daar geschaatst en zien we de kinderen in een paar dagen heel hard vooruit gaan. We hebben daar geschaatst in onze prachtige nieuwe kleding, waar we onze sponsors Polderpret, Balvert Betonstaal, Gresnigt Installatietechniek en de Viergever onwijs dankbaar voor zijn. Ook was er natuurlijk tijd voor spel tijdens het kamp en hebben we in de nacht een spannend speurspel gedaan!

Zaterdagavond 8 december staat het volgende NINO-evenement alweer op het programma; de PEM. We gaan dan laat in de avond, van 22.30 tot 24.00 uur schaatsen op de ijsbaan van Utrecht. Voor de jeugd worden leuke spellen georganiseerd, er is een koppelkoers, maar natuurlijk kunnen er ook rustig rondjes gereden worden.

We gaan niet alleen maar we nodigen iedereen uit Nieuwkoop uit om met ons mee te komen schaatsen! Voor meer informatie, stuur een mail naar jeugdcoordinator@stgnino.nl