De NINO heeft mij gevraagd om een stukje  te schrijven over de wedstrijden waar ik de afgelopen periode aan heb deel genomen.

Mijn seizoen begint net als een ieder ander. Je hebt de hele zomer hard getraind en wil snelle tijden rijden. Op deze manier zou het mogelijk kunnen zijn dat je je plaatst voor bijvoorbeeld een NK.

Aan de hand van mijn tijden heb ik uitnodigingen gekregen om mee te mogen doen aan de  Rabo Holland Cup de eerste was in Alkmaar op 18 november. Hier stond ik aan de start voor de 5000 meter. En werd ik in het klassement 15e met mijn tijd tussen alle Neo senioren en senioren was dit een hele mooie plaats.

De week erna had ik mij geplaatst voor de 2e Rabo Holland cup in Eindhoven (genaamd Eindhoven trofee) dit was een meerkamp over 4 afstanden. Dag 1 bestond uit de afstanden 500 en 3000 meter en dag 2 uit de 1500 en 5000 meter. Dit was best pittig daar ik niet de snelste sprinter ben wist ik toch op een 19e plek te eindigen in het eindklassement.  Hier was ik best trots op. Want op de korte afstanden stond ik lager in het klassement en op de lange afstanden eindigen ik op een twaalfde plek.

Toen kwam er een 3e uitnodiging Rabo Holland cup de Gruno bokaal in Groningen, maar deze heb ik afgezegd.  Omdat ik een voorselectie wedstrijd had om me te kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap op de 3000 meter. Deze voorselectie van het NK werd op 2 december gereden in Den Haag, daar wist ik een mooie 4e plek te behalen. Dat betekende dat ik mee mocht doen aan het Nederlands Kampioenschap in Enschede voor de 3000 meter.

Het  Nederlands Kampioenschap 2 en 3 december was verdeeld over 2 dagen de 1 ste dag reed ik een 3000 meter. De eerste 12 kregen een startbewijs voor de dag erop een 5000 meter en dat was mijn doel om dit te behalen. Boven mijn verwachtingen uit wist ik een 4e plek te rijden met een  nipt verschil op de nummer 3. Dit betekende dat ik de dag erop mocht starten op de 5000 meter. Hier startte ik in het laatste kwartet, gebrand als ik was wilde ik een goeie tijd rijden. De dag ervoor net naast het podium maakte mij nog sterker om te kijken wat er in mijn macht lag om eventueel wel een podium plek te bemachtigen. En ja het lukte, ik werd 3e wat was ik blij en trots om dit mee te mogen maken. Mijn harde werken en trainen werd beloond. Iedereen die mij op afstand en op de baan heeft gesupporterd wil ik ontzettend bedanken. Dit geeft mij mede de motivatie om voor meer te gaan.

Twee weken daarna werd ik uitgenodigd om mee te rijden aan de gewestelijke marathon wedstrijd in Hoorn. Hier werden 45 ronden gereden het was een mooie en spannende wedstrijd. Voor mij was het de 2e marathon die ik dit jaar reed. En ja na 45 ronden eindigde ik als 1ste wat betekend dat ik een plek op het Nederlands Kampioenschap in Dronten heb weten te bemachtigen.

Er staan nog een aantal mooie wedstrijden voor de boeg. Het jaar is nog niet voorbij en natuurlijk de clubkampioenschappen van de NINO op 16 februari.
Maar mijn seizoen kan al niet meer stuk en wil ik op deze manier iedereen ontzettend bedanken voor zijn haar support en mee werkt aan mijn succes want dat doet me ontzettend goed.

 

Gr,
Beau Snellink

 

 


foto door: foto lodewijk