Het team bestond dit seizoen uit dezelfde drie heren en een dame als het vorige seizoen. Quinty van Klink uit Nieuwkoop, Vishwaraj R. Jadeja uit India, Bart Valentijn uit Alphen aan den Rijn en Nino van Dijk uit Driebergen. De Trainer/Coach was Wim Nieuwenhuizen uit Nieuwkoop.

Het zomerseizoen is prima verlopen. De perioden op het zomerijs in Heerenveen gingen perfect en er is veel geleerd.

In alle trainingskampen hebben we onze planning prima kunnen uitvoeren. We hebben optimaal kunnen werken en het waren zeer zinvolle en geslaagde trainingskampen. In totaal naast de dagelijkse trainingen zo’n 4 weken zeker 4 lange weekenden op een trainingskamp geweest.

Het winterseizoen was hard werken op De Vechtsebanen in Utrecht om tot de gewenste resultaten te komen. Elk weekeinde wedstrijden daar het hele land en 2 trainingskampen met zo’n 10 dagen intensieve ijstrainingen. In het laatste deel van het seizoen zijn er meerdere malen op verschillende afstanden uitzonderlijke tijden gereden waarmee ze dicht in de buurt van de Nederlandse top zijn gekomen.

Het seizoen eindigde vrij plotseling om reden de maatregelen om het corona virus in te dammen. Dat was jammer want we hadden het laatste weekeinde opnieuw nog wat tijden willen aanscherpen.

In dag- en lokale bladen is er regelmatig geschreven over de prestaties van het Schaatsteam. Vishwaraj Jadeja heeft met zijn 4 behaalde medailles op de Winter World Games in Innsbruck in India veel media-aandacht gerealiseerd. Op de nationale en regionale tv-zenders diverse interviews en ook veel kranten berichten.

Onze facebook pagina heeft meer dan 800 volgers. Het belangrijkste punt voor de publiciteit is en blijft onze uitstraling op de aspecten van: Sportief, Actie, Jeugdig en Professioneel.

Met deze kenmerken worden onze kleding sponsoren (Inepro en KUARIO) direct gelieerd.

Er zijn gedurende het seizoen ontzettend veel positieve zaken gepasseerd over ons team. We hebben veel trainingen met avonturen en wedstrijden met succes meegemaakt. Het seizoen heeft ook voor de teamleden op sommige momenten teleurstelling gekend maar zeker ook veel plezier, blijdschap en positiviteit gebracht. Alle teamleden kijken terug op een prima seizoen en dus de Trainer/Coach ook.

De resultaten die zijn behaald overtreffen de geplande resultaten behoorlijk en dat schept direct weer verwachtingen voor het komende seizoen.

Tot einde april hebben we nu als team rust, dat wil zeggen hebben we geen vast trainingsplan en doen de teamleden wat ze zinnig en vooral leuk vinden meestal per week zo’n 3 a’ 4 maal op de fiets en 1 a’ 2 maal een stukje lopen.

Vanaf mei beginnen we weer en wordt er zo’n 20 tot 30 uur per week getraind als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het afronden van het jaarverslag en vervolgens het maken van het basis trainingsplan voor het komende seizoen is nu aan de orde.

Op onze website www.schaatsteamwimn.nl is het hele jaarverslag binnenkort te lezen, kijk bij “Team – Jaarverslagen”.

Wim Nieuwenhuizen.