Alhoewel het nu lekker zomer vakantie is, zijn we al hard bezig om ons te informeren over hoe de winter er uit gaat zien, het volgende bericht kregen wij daarover van de secretaris BaanVereniging Utrecht:

Voor zover we nu weten, geeft de KNSB aan dat er zijn voor zowel de 400m als de binnenbaan geen beperkingen zijn op het ijs, buiten het ijs geldt social distancing. We kunnen vanaf het openingsweekend van 3 oktober weer normaal gebruik maken van de 400m baan. Deze is aangemerkt als buitensport locatie waardoor er geen beperkingen zijn voor sportief gebruik. Buiten de baan gelden de RIVM regels, 1,5 meter en handen wassen. De Vechtsebanen verzorgt hiervoor looproutes en voorzieningen. Kleedkamers blijven gesloten, horeca is open met in acht neming van de beperkingen. Abonnementen voor de 400m baan kunnen normaal worden verkocht.

Voor de binnenbaan gelden de RIVM beperkingen zoals opgelegd voor binnensportactiviteiten. In afwachting van mogelijke versoepeling van deze regels geldt enige terughoudendheid voor de verkoop van trainingsuren binnenbaan.