Afgelopen weekend 17 en 18 maart werd het NK shorttrack junioren verreden op de ijsbaan in Utrecht.
Joni Tersteeg, A1 junior (18 jaar), startte zaterdag op de 1500 meter en wist door mooie acties een knappe 2e plek te behalen op deze afstand.
Zondag werd er eerst gestart op de 500. Mede door een ongunstige loting (5e start positie) kon zij helaas niet laten zien wat ze in zich had en werd op deze afstand 4e.
Op de 1000 meter wist zij van kop af aan goed mee te rijden en na een spannende race behaalde zij ook op deze afstand een 2e plaats.
De beste 5 dames moesten hierna een super finale rijden en deze zou uiteindelijk de podiumplek bepalen.
In de Super Finale wist de nummer 1 van het klassement direct een gat te slaan. Maar Joni bleef haar concurrent goed in de gaten houden want shorttrack blijft behalve een technische ook een tactische sport.
Na 5 ronden zette Joni hard aan, ging om haar concurrent heen en wist ook een groot gat te slaan. Met deze actie behaalde zij een prachtige 2e plaats op het NK shorttrack junioren 2018.

Tevens wist Joni ook dit jaar bij de junioren A de KNSB cup te winnen. Dit is de
Nederlandse Shorttrackcompetitie bestaande uit 6 wedstrijden.
Maar de kers op de taart in dit seizoen is het behalen van het EK voor junioren, welke komend weekend 23, 24 en 25 maart verreden zal worden in Letland.
Als je snelle tijden rijdt mag je meedoen aan de West-Europese competitie; de Star Class.
Tijdens deze wedstrijden rijden de deelnemers 3x een 500, 3x een 1000, 3x een 1500 meter. Elke uitslag geeft punten en uiteindelijk komt er een totaalklassement.
De beste acht in deze competitie van West-Europa en de beste acht van de competitie in Oost-Europa mogen deelnemen aan dit Europese Kampioenschap.