Zaterdag 22 februari was de jubileumwedstrijd van de 50-jarige Schaatstrainingsgroep NINO in Thialf in Heerenveen. Met drie bussen vol ging een groot gezelschap naar het schaatsmekka van Nederland. Ze waren er allemaal bij: leden – van pupil tot master -, oudleden, sponsors, ereleden en oud-bestuursleden.

Een grote verrassing was, dat de hele Nederlandse schaatstop er ook was. Oog in oog stonden we met de grote schaatshelden, zoals Jutta Leerdam, Kai Verbij, Ermee Visser Patrick Roest en vele anderen.

Er werd een overvol wedstrijdprogramma afgewerkt. Van 100 meter tot de 3 km. Aangemoedigd door de vele supporters leverde dat talrijke persoonlijke records op. Heerenveenijs is en blijft speciaal.

Grossier in de pr’s was Douwe Boonstra: ‘Eigenlijk rijd ik bijna nooit langebaanwedstrijden, want ik schaats met team Groene Hart Sport in de belofte divisie bij het marathonschaatsen. Het ging zaterdagavond erg goed: mijn p.r. op de 500 meter met 1 seconde verbeterd en de 1500 en 3000 meter met zo’n 8 seconden.’ Zijn tijden op die afstanden 41,34, 1.57,90 en 4.05,86.

Als langebaanschaatser en beloftevol op nationaal niveau bij de junioren had Beau Snellink zijn zinnen gezet op de 3000 meter. Zijn tijd 3.52,73 raakte zijn p.r. nipt.

Ook de oud-leden, waarvan velen in het verleden aan het Nederlands Kampioenschap hadden meegedaan, bleken nog behoorlijk in vorm te zijn. Zo zette Roald van Slooten nog een nette 38-er op de klokken op de 500 meter.