Na de heerlijke traktatie op Ninocake aan het begin van het seizoen, was dit het volgende spektakel in ons jubileumjaar 50 jaar Nino; de clubkampioenschappen in Thialf.

Het hele seizoen heeft iedereen zich kunnen voorbereiden op deze speciale wedstrijd. Ik hoorde dat er tijdens menig trainingsuur een glijstart geoefend is maar ook stevig gestart .

Nou dat belooft een wedstrijd te  worden met vele malen een pr.

Om half 4 stonden 2 bussen in Nieuwkoop klaar om de vele leden te vervoeren naar Thialf. Op de parkeerplaats ontstond als een beetje een sfeer van een reünie. Jeugdige leden, huidige en oud bestuursleden, maar ook( oud) trainers, en vele (oud) vrijwilligers , starters, wedstrijdsecretarissen, tijdwaarnemers, ronde bordhouders, coaches en speakers, schudde elkaar de hand en stapten in , op weg naar Friesland. Tijdens de busreis werden al gauw oude koeien uit de sloot gehaald. Van veel verhalen werd het stof afgeveegd en werden nogmaals, soms met een grammetje meer, met elkaar gedeeld. De reis leek daardoor zeker korter.

Bij Thialf aangekomen, was het erg indrukwekkend om tussen het vele blauw/geel ook een Sven, Ireen, Gerard van Velden met oude bekenden van de club te zien kletsen over de sport die wij allen zo mooi vinden.

Om zeven uur mochten jong en oude het ijs op om even te wennen aan het toch wel gladde ijs. Half acht begon de wedstijd en de eerste afstand; 100 meter. Van jong tot oud werd er alles aan gedaan om toch maar een goede tijd neer te zetten. Voor sommigen was het hun eerste tijd. Mooi om te zien dat de trimmers ook hun best deden een PR neer te zetten en helemaal knap van onze oud- voorzitter Jaap Tolk, 70 jaar oud, mét nieuwe knie om ook enkele afstanden mee te rijden.

De afstanden werden wat langer en de strijd werd heviger. Veel oud-leden die in het verleden in de selectie hadden gezeten, bonden de strijd met elkaar aan en er werd gestreden tot op het scherpst van de snede. Hierbij kregen ze menig aanwijzing van de trouwe coaches aan de overzijde van de baan. Op de binnenbaan werd de jeugd ondertussen bezig gehouden door de trainers van de zaterdagmiddagjeugd ; ook allemaal vrijwilligers. Vanaf de tribune, of vanuit de wedstrijdtoren konden de toeschouwers ook genieten van een wedstrijd tussen oud- NK gangers, kortom iedereen kwam aan zijn trekken.

Helemaal prachtig was te zien, dat het met de toekomst van Nino ook wel goed zit. Op de binnenbaan waren een paar kleine Ninoleden rondje na rondje aan het rijden. Zij hadden duidelijk een paar broodjes pindakaas gegeten en bleven schaatsen totdat de wedstrijden om kwart voor elf waren verreden, menigeen met een pr op zak! Kampioen waren in iedere geval die fanatieke kleintjes, maar ook de vereniging zélf. Door deze wedstrijd zijn veel oud- leden weer enthousiast geworden en hebben met elkaar weer afgesproken op welk uur dan ook rondjes te gaan rijden mét elkaar. De ledenadministratie gaat het druk krijgen.

Om kwart over elf vertrokken de bussen, met enige kilometers extra weer terug naar Nieuwkoop/Noorden. Een terugreis waar van menig verhaal het stof werd afgeveegd en soms met véle grammetjes méér, met elkaar werden gedeeld. Ook de oud leden die er helaas niet meer bij konden zijn om welke reden dan óók , werden herinnerd. Een terugreis ,voorzien van drank en spijs, met een lach en een traan, maar einde van een zéér geslaagde dag!

Nino bedankt!