Afgelopen seizoen hebben 3 rijders van de NINO meegedaan aan de Jan van der Hoorn skeelercompetitie (Jolanda, Joline en Douwe). De Jan van der Hoorn Jeugd Inline-skate Competitie is in 2010 gestart om jeugd en jongeren te enthousiasmeren voor de skeelersport. Dit jaar bestond de competitie uit 8 wedstrijden op verschillende skeelerbanen in de omgeving. Het zijn altijd hele gezellige ontspannen wedstrijden waar iedereen (geoefend of beginner) van harte welkom is. Het is ook mogelijk om losse wedstrijden te rijden.

Joline en Douwe doen al een aantal jaar mee en Jolanda is sinds vorig jaar ook altijd van de partij. Helaas is Joline vroeg in het seizoen geblesseerd geraakt en heeft zij maar 1 wedstrijd mee kunnen doen. Jolanda en Douwe hebben wel de hele competitie kunnen rijden. Op verschillende banen werden allerlei soorten wedstrijden gehouden. Er werd gesprint over een halve of een hele ronde. Er werd inline gestart over 1 of meerdere rondes en er werden marathonnetjes verreden. Ieder rijder heeft zo zijn eigen voorkeuren maar alle onderdelen doen mee voor het klassement.

De laatste wedstrijd van het jaar is altijd een feestje. Dit jaar was er muziek, een frietkraam, een springkussen en een overdekte plek voor de rijders. Er werden weer verschillende wedstrijden gereden, een individuele sprint, een slalom (en dat was niet makkelijk, er kwamen maar weinig rijders foutloos aan de overkant), 2x een inline start over 1 of 2 rondes en een serieuze marathon over 25 minuten en 2 rondes om de bollenstreekbokaal.

Jolanda ging erg goed, de slalom ging niet geheel foutloos maar daar hadden de meeste rijders last van. Douwe ging ook lekker, zelfs de slalom kwam hij, weliswaar met moeite, foutloos door. De middag eindigde met een echte marathon, waarbij ook een enkele vader zich mengde in de strijd. Aan de start stond kadetten (bij het schaatsen junioren C), junioren en senioren zowel dames als heren aan de start voor de wedstrijd over 25 minuten en 2 ronden. Al heel snel waren er verschillende pelotons op het parcours. Douwe zat met 6 andere rijders van de Jan van der Hoorn skeelerselectie in het voorste peloton en Jolanda zat in het 2e peloton er net achter, daarachter waren nog een paar kleine pelotons of individuen. Het ging meteen al hard, Douwe kon zich in het voorste peloton handhaven en Jolanda bleek de snelste van haar peloton en moest het laatste stukje alleen rijden. Uiteindelijk finishte Douwe als 4e en Jolanda op de 8e plek als 2e dame. Van beide rijders echt een hele goede prestatie.

De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking, zowel Jolanda als Douwe eindigde op de 1e plek in de competitie in hun categorie . Jolanda kon zelfs 2 bekers mee naar huis nemen omdat zij ook als 2e dame was gefinisht in de bollenstreekbokaal.