Afgelopen weekend zijn er verschillende wedstrijden gereden door de dames en heren
junioren A en B.
Helaas werden de baankampioenschappen in Utrecht tegelijkertijd met de interregionale wedstrijden gereden. Hierdoor konden Ruth, Beau en Zoë niet met de baankampioenschappen meerijden (waar zij wel voor geplaatst waren).
Voor de baankampioenschappen verschenen Bart Valentijn, Sophia van der Laan voor de junioren A, Quinty van Klink junioren B en Jolanda Meier Neo aan de start .

De baankampioenschappen worden over 2 dagen gereden. De eerste dag word er een 500/1000 voor de dames en de heren een 500/1500 gereden.

Het tussenklassement na de 1e  dag zag er als volgt uit. Quinty 7e , Sophia v.d. Laan 11e, Jolanda Meier 3e en Bart Valentijn ook een mooie 3e plek, dit beloofde wat voor de tweede dag.

Dag twee word door de dames de 1500 meter en voor de heren de 3000 meter gereden.
Bart Valentijn is niet aan de start verschenen waardoor hij niet in het klassement komt.
Quinty van Klink eindigde als 5e van de junioren B, Sophia v.d. Laan een hele mooie 3e plek junioren A en Jolanda Meier ook een mooie 3e plaats voor de NEO.

En dan hadden we nog de interregionale wedstrijden. Hiervoor moesten we afreizen naar Groningen. Dit zijn kwalificatie wedstrijden om je te plaatsen voor het NK. Zowel Ruth Balvert, Zoë Salemi en Beau Snellink hadden zich hiervoor geplaatst. Dit betekend dat zij tot de beste 30 van Nederland behoren in zijn of haar categorie.  Ruth had zich geplaatst voor 2 dagen de eerste dag word een sprint dag met de 500/1000 als afstanden.  De tweede dag word een 3000 meter gereden hier hadden ze zich alle drie voor geplaatst. De eerste dag  stond Ruth na de 500 meter op een mooie 14e plek, helaas ging de 1000 meter niet zoals verwacht waardoor zij niet te min op een 21 ste plek eindigde.
De tweede dag werd de  3000 meter gereden, als eerste kwamen de dames aan de start Zoë Salemi was na een week ziek geweest te zijn weer voor het eerst op het ijs. Zij reed een mooie rit en eindigde als 29e. Ruth was gebrand en reed een prachtige rit zij eindigde als 21e. Daarna startte Beau Snellink hij moest in de 1 na laatste rit met nog een vervellende verkoudheid in zijn lijf toch ging hij vol goede moed van start. Na nog geen 20 meter ging zijn tegenstander onderuit en moest hij de rit alleen rijden. Beau opende verschrikkelijk snel, maar helaas was het net niet genoeg hij eindigde als 15e.
Allen zijn ze weer een mooie ervaring rijker en kunnen op een heel mooi weekend en prachtige prestatie terugkijken.

Het seizoen is nog niet afgelopen en nog in  volle gang.  Er staan nog veel mooie wedstrijden op de agenda. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van de nog komende prestaties.

Iedereen gefeliciteerd met zijn of haar mooie prestatie, succes voor wat nog komen gaat.
De redactie van de NINO