Update van het marathonschaatsen.

Inmiddels is het marathonseizoen al weer bijna halverwege dus het wordt wel weer tijd voor een verslag over hoe het onze rijders tot nu toe vergaat.
Een aantal jeugdrijders doet zijn uiterste best om de Nederlandse kampioenschappen te halen door mooie uitslagen te rijden bij de jeugdmarathons.
Bij de jongens pupillen B staat Jasper v.d. Marel  op een mooie eerste plaats bij de pupillen B en bezet Daan Pietersen op de 3e plek bij de pupillen A.
Bij de meisjes junioren B staat Sophia van der Laan op 3e plek. Mooie uitslagen die dankzij al hun trainingsinspanningen alle kans bieden op een uitnodiging voor het NK zaterdag 11 februari in Den Haag.
Dit jaar heeft de Nino helaas niet veel rijders bij de C4, Ties Lemmers heeft wel al eens meegereden en werd gelijk 13e. Volgens mij ging hij er ook nog eens met een premiesprint vandoor.
In de C3 rijden Sophia v.d. Laan, Quinty van Klink en Louis van Veen regelmatig hun rondjes. Quinty en Sophia hebben vorig jaar C4 gereden en dit jaar de overstap naar de C3 gemaakt. Zij rijden prima mee, regelmatig pakken zij hun puntjes.
Louis heeft vorig jaar geen marathons gereden maar heeft dat dit jaar weer opgepakt en draait lekker mee in het peloton.

In de C2 zijn ook een aantal Nino-ers te vinden namelijk Beau Snellink, Harry Vermeij en Johan Wilbrink. Beau heeft vorig jaar de C3 al gewonnen en is vast van plan om dit jaar de C2 te winnen. Hij staat op dit moment ruim aan kop en  staat bijna wekelijks op het podium. Inmiddels weet hij wie zijn concurrenten zijn. Deze houdt hij nauwlettend in de gaten en daarnaast kan Beau vertrouwen op een goede eindsprint.
Johan werkt altijd hard, is altijd bereid een gat dicht te rijden en is vaak voor in het peloton te vinden. Regelmatig neemt hij punten mee naar huis.

De C1 rijdt alleen wanneer er geen zesbanenwedstrijden zijn op de zondag. In de C1 en in de zesbanen rijdt Douwe Boonstra. In de C1 gaat het heel lekker en staat Douwe op de 4e plek. In de zesbanen ging het niet altijd zoals Douwe gehoopt had. De ene keer was het net die ontsnapping waar hij niet bij was die uiteindelijk succesvol werd, de andere keer werd hij in de laatste bocht onderuit gehaald. Afgelopen wedstrijd ging het eindelijk helemaal zoals hij wilde, het was een supersnelle wedstrijd met zelfs een rondje 27.8. Inmiddels heeft Douwe ook een uitnodiging ontvangen voor het NK beloften op 1 januari in Heerenveen.

Rienke Boonstra rijdt ook de zesbanencompetitie en de regiotop en dit jaar gaat dat heel lekker. Vorig jaar liep het allemaal niet helemaal zoals zij gehoopt had, maar dit jaar rijdt zij nu makkelijk mee en haalt heel vaak punten.

Ik zou zeggen lekker blijven trainen en rijden dan gaan we nog mooie uitslagen tegemoet met onze Nino-rijders.