Inmiddels is het schaatsseizoen al weer enkele weken van start en dat betekent dat er door een aantal schaatsers van de Nino al marathons gereden zijn.
In de eerste weekenden dat er ijs lag werden de zogenaamde trainingsmarathons verreden.
Quinty, Jolanda, Rienke, Johan en Douwe hebben gelijk getest of alle zomerinvesteringen ook op het ijs een zichtbaar resultaat hadden.

Quinty reed heel makkelijk met de C3 mee. Achteraf vertelde zij dat zij eigenlijk wel harder had gekund maar dat zij eerst eens wilde kijken hoe het zou gaan.

Rienke, Johan en Jolanda reden bij de C2 en ook zij reden lekker mee in het peloton. Jolanda kreeg helaas wel weer last van een oude scheenbeenblessure waardoor zij eerder moest stoppen.

Douwe kon uitstekend met de C1 meekomen.

Na 2 oefenmarathons was het tijd voor de echte competitie.
In de C2 wist Beau direct zijn eerste wedstrijd te winnen en ook bij  de tweede wedstrijd wist hij met een hele mooie eindsprint bovenaan te eindigen. Beau staat nu dus ruim bovenaan in de C2 competitie.

Douwe miste afgelopen week in de C1 net het podium, nadat hij met een groepje van 4 rijders 1 rondje op het peloton had gepakt.

Afgelopen week waren er ook jeugdmarathons voor de junioren C en B.
Ties startte in een groep met een heel aantal jongens van de baanselectie. Gelukkig trok hij er zich niets van aan. Hij reed zijn eigen race en vond al snel een groepje waarmee hij naar de finish reed. Ties werd uiteindelijk 4e in zijn categorie. Een mooi resultaat.

Dit weekend is ook het 6-banentoernooi begonnen waar Rienke en Douwe beide aan meedoen. Heel goed is het om te zien dat het marathonschaatsen steeds populairder lijkt te worden. In de dames categorie startten er 43 rijdsters, in voorgaande jaren waren dat er een stuk minder. Rienke werd mooi 17e en kon de eerste punten van het seizoen mee naar huis nemen. Bij de heren C startte Douwe, daar waren zelfs meer dan 70 rijders aanwezig. Douwe werd keurig 18e.

Ik zou zeggen het marathonseizoen is prima gestart!!

De Marathon redactie
Barrie  Boonstra