Inmiddels is het schaatsseizoen al weer zo’n maand bezig en zijn er al weer een aantal marathons gereden. Altijd wel weer spannend of alle trainingsarbeid van de zomer zich ook vertaalt naar prestaties  op het ijs. Deze vraag kan met een volmondig ja beantwoord worden. Wat rijden onze rijd(st)ers goed.

Na 2 trainingsmarathons waarbij  Daan Pietersen  3e werd bij de junioren C, Jasper v.d. Marel de C3 wist te winnen, Melle Brouwer de C4  en Koen Lemmers  naar een 3e plek bij de C2 reed is de marathoncompetitie Utrecht afgelopen zondag officieel van start gegaan.

Ook nu waren er weer een aantal Nino-ers actief. Jasper wist de junioren C wedstrijd te winnen, een mooie prestatie waarmee hij veel punten verzamelt om zich later in het seizoen te kunnen plaatsen voor het NK marathon. Na de junioren C schaatste Jasper ook nog met de C3 mee en wist daar naar een mooie 7e plaats te rijden. Bij de C3 reden Sophia v.d. Laan en Evert Guldemond ook, beide reden makkelijk mee. Sophia eindigde als tweede dame op de 9de plaats en Evert in de buik van het peloton. Na de C3 was het de beurt aan de C2, hier werd ook weer hard gestreden. Koen was erg actief en zat bij bijna alle ontsnappingen mee of zette ze zelf op. Helaas kwam deze wedstrijd niemand echt weg en eindigde de wedstrijd in een sprint, waarbij Koen net naast het podium eindigde met een paar plaatsen achter hem Johan Wilbrink. Laat in de avond was de C4 aan de beurt, hier reed Melle een prima wedstrijd. De hele wedstrijd was hij wel vooraan in het peloton te vinden en de laatste ronden zette hij het op een sprint. Even leek hij nog net voor de finish terug gepakt te gaan worden, maar Melle wist zijn schaats toch nog net iets eerder over de finish te drukken. Een mooie prestatie.

Buiten de marathoncompetitie Utrecht zijn Rienke en Douwe Boonstra zeer actief aan het rijden. Rienke (rijdend voor Marathonschaatsdames Utrecht) wist de 1e zesbanenwedstrijd zelfs naar een 2e plaats te rijden na een ontsnapping van 20 ronden samen met een andere rijdster. De eerste regiotop wedstrijd reed zij heel goed mee maar kwam 6 ronden voor het einde met een aantal andere rijdsters ten val.

Douwe is dit jaar in de landelijke beloftencompetitie gestart, hij rijdt voor het Groenehartsport-team. Inmiddels heeft hij 2 marathons gereden, waarbij hij gemerkt  heeft dat hij prima mee kan komen op dit niveau.

Al met al een prachtige start van het seizoen, op naar meer mooie marathons!