NiNo heeft al jaren een aantal leden die fanatiek aan marathonschaatsen doen. Het leuke is, het worden er steeds meer. Niet zo gek natuurlijk want het is een prachtige sport. Dit jaar rijden er zelfs  4 schaats(t)ers in de landelijke competitie, Melle Brouwer (Ormer ICT beennummer 1) en Jasper v.d Marel (Spieren voor Spieren/Douna Machinery nummer 59) in de herenbelofte competitie, Rienke Boonstra (Leontienhuis nummer 33) in de dames beloftecompetitie en Douwe Boonstra (vangnet nummer 83) in de heren topdivisie. Inmiddels zijn er 2 wedstrijden gereden waarin de Nino-ers hebben laten zien dat zij het landelijke niveau prima aankunnen. We gaan zeker meer van deze marathoners horen.

Ook rijden er 4 NiNo’ers in de regionale 6-banen competitie. Dit is een competitie waar schaatsers van alle banen in gewest Noord-Holland Utrecht en gewest Zuid Holland in meerijden. Deze competitie kan een opstap zijn naar de landelijke competitie maar er rijden ook veel rijders in mee die net uit de landelijke competitie komen en het iets rustiger aan willen gaan doen. Een hele leuke leerzame competitie dus. Voor de Nino rijden hier in mee bij de dames: Pien Verlaan (54), Luna Immerzeel (57) en Sophie van  Oosterom (56) en bij de heren is dit Otto Immerzeel (63). Deze toppers zijn ook allemaal lid van de marathon opleidingsploeg van schaatsacademie Utrecht. Onze eigen Gijs van der Zwet is een van de trainers van deze ploeg

Dan er is er ook nog de zondagavondcompetitie op Utrecht. Dit is een competitie op baanniveau in 4 verschillende snelheidsgroepen, C1, C2, C3, C4, waarbij in de C1 de snelste rijd(st)ers schaatsen. Iedere zondagavond staan er zo maar 130-160 schaatsers verdeeld over de verschillende snelheidsklassen klaar om deze wedstrijden te rijden. Het zijn altijd gezellige en sportieve avonden. Je kan het hele jaar in deze competitie instappen. Ook in deze competitie vinden we een aantal Nino-ers. In de C4 rijden tot nu toe Ilse en Milan Kolmer en Tijmen Immerzeel. Ilse stond zelfs al op het podium. In de C3 rijden Milan Stam, Dennis Verlaan (oud landelijk rijder) en Johan Wilbrink.  Deze rijders hebben al mooie uitslagen gereden, Dennis en Milan finishten ook al eens in de top 3 .

We zullen proberen af en toe verslag te doen van de wedstijden. Ben je nieuwsgierig naar uitslagen van wedstrijden dan kun je op marathonschaatsenutrecht.nl werkelijk alles vinden. Ook staat daar wekelijks een verslag van de zondagavondcompetitie en de zesbanencompetitie.