Het was Douwe Boonstra die op 1 januari als eerste Nino-er aan mocht treden op het NK voor Beloften. Hiervan is al eer der een verslagje verschenen op de Nino-site. Een paar weken later, op 28 januari mocht Rienke Boonstra haar Nederlands kampioenschap rijden en wel op de Weissensee, het Walhalla van de marathonschaatsers. In die week werden er een aantal wedstrijden gereden en  een aantal toertochten, waar ook een aantal Nino-ers aan mee deden.  Auto’s, bussen, vliegtuigen en treinen vol schaats gekke Nederlanders trekken  jaarlijks naar dit festijn. Voor Rienke was het de eerste keer dat zij op de Weissensee was en een natuurijswedstrijd mocht rijden met het landelijk damespeloton. Op de wedstrijddag  was het prachtig weer, licht vriezend en later was er ook nog een zonnetje. De eerste ronden kon Rienke het tempo prima bij houden maar daarna reed zij in een scheur en viel. Eerst kon zij nog naar het peloton rijden maar na weer een val  reed het peloton van haar weg. Na  60 kilometer moest zij de wedstrijd verlaten maar werd wel geklasseerd. Een prima prestatie en motivatie voor misschien volgend jaar.

16 Februari waren de open Nederlandse kampioenschappen voor masters op Biddinghuizen en ook hier reed een van onze marathonschaatsers mee, namelijk, Ron Tielen. Vorig jaar reed hij ook al zeer verdienstelijk mee en ook dit jaar  liet hij zich goed zien. Onder zonnige omstandigheden zijn 46 rijders vertrokken en 20 van deze rijders  reden de hele koers uit met daaronder Ron. In de uitslag eindigde hij op de 18e plaats, een mooie prestatie.

Een dag later was het in Tilburg de beurt aan onze marathonjeugd bij het NK-jeugdmarathon. Als eerste mocht Jasper van der Marel bij de pupillen A aantreden. Helaas eindigde zijn race in een valpartij. Erg jammer want Jasper had zich zeker kunnen plaatsen voor de finale .( De avond na het NK liet Jasper direct zien dat de marathon op zijn lijf geschreven is. Bij het baankampioenschap van de Vechtsebanen reed hij als veruit de jongste deelnemer rustig met de heren mee.  Zij  reden misschien wel harder maar daar stoorde hij zich niet aan. Jasper reed stug zijn rondjes door, soms even bij een groepje en dan weer alleen. Meerdere mannen waren al uitgestapt toen Jasper de mededeling kreeg dat hij geklasseerd was en kon stoppen en zo eindigde hij op de 8e plek)

Na Jaspers optreden op het NK in Tilburg was Douwe aan de beurt bij de junioren A jongens. Een sterke categorie met zeer goede sprinters. Het was dus slim om het niet op een eindsprint aan te laten komen.  Douwe reed goed, toen er een kopgroep weg was wist hij er snel heen te rijden en zo reden zij een aantal ronden vooruit. Het peloton zag dit niet zitten en het gat werd dicht gereden. Na een aantal ronden was het  Douwe die een ontsnapping forceerde. Al snel kreeg hij gezelschap van Wesley Hollenberg, maar die liet zich na een paar ronden terugzakken in het peloton. Daarna kwam Maikel Stam erbij en met zijn tweeën wisten zij ronden lang voor het peloton uit te rijden. Uiteindelijk werden zij toch terug gepakt. Even leek het op een eindsprint uit te draaien, maar 2 rijders wisten toch nog te ontsnappen. Uiteindelijk eindigde Douwe op een 14e plek. Een mooie wedstrijd waarin Douwe zich goed liet zien.

Als laatste van de Nino-ers was Ruth Balvert aan de beurt bij de dames junioren B. Zij reed een prima wedstrijd. Heel bekeken was zij steeds in het voorste deel van het peloton te vinden. Voor de eindsprint had zij zich goed gepositioneerd maar helaas ging zij onderuit in de laatste bocht. Jammer van de val, er zat een mooie klassering in, maar wel een hele goede wedstrijd gereden.