Jumbocub 2018

Op 4 november werd de jumbo cup verreden in Utrecht, ook dit jaar deden er weer NiNo’ers mee. Hieronder een aantal verslagen van de stoere rijders die s’morgens vroeg het ijs op gingen.

 

Het was vroeg, om 7uur verzamelen bij de ijsbaan. Daar hebben we ons warm gelopen. Toen was het tijd om het ijs op te gaan. We waren dit jaar met 17 kinderen. We starten met zijn 3en op een rij. Het ging best goed, niet de snelste van de 3 maar was wel erg leuk. We hebben 3x de 100 m geschaatst steeds tegen dezelfde tegenstander. We eindigden met de massastart, eerst de jongens en daarna de meiden. We moesten een rondje achter de trainers schaatsen en na het startschot 3 rondjes.

Groetjes Bjorn Verhallen

 

Zondag vier november gingen we wedstrijdjes schaatsen voor de Jumbo ijscup.  Het waren drie wedstrijden van honderd meter en een massastart. We moesten vroeg ons bed uit, omdat we om half acht op het ijs moesten staan. We kregen allemaal een startnummer dat we aan de voorkant van ons jasje moesten bevestigen. We moesten beginnen met een rondje rennen om de ijsbaan. Daarna deden we met Maud onze rek- en strekoefeningen. Toen moesten we verzamelen op het ijs op volgorde van ons startnummer. Om ons warm te houden deden we tikkertje en ‘hoofd-schouders- knie en teen’.  We moesten met drie kinderen van verschillende verenigingen tegelijk starten. We hebben elkaar goed aangemoedigd, waardoor veel kinderen een goede prestatie konden rijden. Voor de massastart gingen eerst de jongens en daarna de meisjes. Het eerste rondje moesten we achter mensen schaatsen, daarna kwam het startschot en moesten we nog 3 rondjes harder schaatsen. We vonden het erg leuk om te doen.

Milan en Ilse Kolmer