Quinty van Klink en Bart Valentijn trainen beiden al een paar seizoenen bij de selectie van Wim Nieuwenhuizen (ook een NiNo’er). Aangezien het eerste deel van de zomertrainingen er alweer bijna opzit, volgt er hier een verslagje van een aantal leuke trainingsactiviteiten die zij gedaan hebben. Maar ondanks deze pittige trainingen schijnen ze wel te houden om zo’n dag af te sluiten in de Mac Donalds zoals je misschien wel zult lezen zo.

Trainingsritje “Klim Classic” 30 mei 2019.

De “Klim Classic” hebben we dit jaar weer gereden omdat het een mooie route is met behoorlijk zware beklimmingen. Maar zeker ook om reden dat deze past in het trainingsprogramma van het Team.

Quinty van Klink, Bart Valentijn, Nino van Dijk en John van Klink hebben de rit gereden.
Wim was niet mee vanwege zijn vakantie op Ibiza waar hij met zijn directe familie zijn 50 jarig huwelijk aan het vieren was. (gefeliciteerd nog) John van Klink heeft de bus opgehaald en gereden.
Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) zijn we naar Maastricht gegaan. Inclusief de fietsen in de bus van Van der Laan. Het weer was bewolk en redelijk fris maar wel droog. Iedereen ging prima, geen pech geen problemen simpel de 161 km. uit gefietst, John 138.45 km. 
De route was best pittig, in totaal is er meer dan 2000 mtr. geklommen over een totale afstand van 161 km.

Onderweg terug is er volgens de traditie bij de Mac D. in Best wat gegeten. 

Op deze “klimdag” werd er mentaal soms even de aandacht gevraagd. Voor iedereen was het een nuttige en leuke trip.

Trainingsritje Limburgs Mooiste 15 juni 2019

Dit jaar was Limburgs Mooiste op zaterdag 15 juni.

Voor de derde keer dit seizoen was de weersverwachting gewoon slecht maar voor de derde keer pakte het ook deze zaterdag goed uit.
Wel waren er veel problemen in de zo genoemde holle wegen waar soms heel veel blubber, takken, stenen en water terecht was gekomen door de enorme regen gedurende de nacht ervoor. We deden de versie van 180 km. (de rode lus) en dat bleek mede door de slechte stukken een behoorlijke klus. De deelnemers waren Quinty van Klink, Bart Valentijn, Nino van Dijk, Vishwaraj Jadeja, John van Klink  en Wim Nieuwenhuizen. We waren met een busje van Van der Laan.
Dit jaar was het vertrekpunt opnieuw in het centrum van Heerlen en op zo’n 1.5 km van het vertrek hadden we een prima parkeerplek gevonden. Na het inschrijven en de startnummers op de fietsen te hebben bevestigd zijn we gaan rijden. De route was weer prima uitgezet en op de lange route was het zeker niet druk.
Het was prima fietsen maar er waren een aantal afdalingen over de “holle wegen” welke gewoon gevaarlijk waren. Na de eerste controle post reed Wim lek in een afdaling maar redde zich prima. Niet veel verder in een behoorlijk steile afdaling door de blubber had hij opnieuw lek en kwam glibberend en glijdend onderaan net voor een scherpe bocht tot stilstand. Binnen en buitenband finaal stuk, de hulpdienst was niet bereikbaar, wat nu. Na veel gebel gepraat etc. is Wim achterop bij de motor van de organisatie met fiets in de hand naar Spaubeek gekomen en hebben daar de fietsenmaker opgezocht. Deze was gesloten. Maar in Schimmert 6 a 7 km verder was wel een fietsenmaker. Met de bus 25 minuten wachten zou dat mogelijk wel kunnen. Bus komt niet bij nakijken blijkt op zaterdag om het uur dus nog 30 minuten wachten. Intussen telefoon batterij leeg. De fietsenmaker was binnen een kwartiertje klaar, nieuwe reserve spullen meegenomen en na een oponthoud van ruim 2.30 uur weer op pad. Wim reed alleen, alle controle posten helemaal opgeruimd en heeft later op de middag en stuk overgeslagen om niet heel erg laat binnen te komen. John is bij Vaals afgehaakt de rest heeft de tocht uitgereden 181 km.

Dit jaar was de route weer heel anders dan voorgaande jaren. Er waren ook dit jaar stukken waar Wim zelfs nog nooit was geweest. Het ging deze keer eerst naar het oosten via Duitsland naar het noordwesten en al kringelend door zuid Limburg naar Vaals en terug via Valkenburg naar Heerlen.

Het was echt weer keren en draaien op een klein oppervlak, absoluut een mooie tocht.

Het was geen makkelijke dag en geen saaie dag om het zo maar eens te zeggen en er zaten zo’n 2300 hoogte meters in deze dag. Op de terugweg dus in Best even onze traditionele pauze gehouden bij de MD.

Trainingskamp(je) Ardennen 8 juni t/m 10 juni  2019.

Luik-Bastenaken-Luik of eigenlijk Tilff-Bastogne-Tilff hebben we net als vele voorgaande jaren weer gereden. De teamleden die meereden waren, Bart Valentijn, Quinty van Klink, Nino van Dijk, Vishwaraj Jadeja en Trainer/Coach Wim Nieuwenhuizen. Dit jaar verbleven we net als de vorige jaren op de camping te Polleur in twee grote caravans. Paula, Xam(metje)  en Kyra waren mee voor de verzorging.Op zaterdagavond zijn ook de ouders van Bart gekomen en op de zondag hebben Rene en Marjel weer als volgauto meegereden.

Op de zaterdagmorgen was er veel wind en regen.  Met de bus van Van der Laan die deze keer voorzien was van een trekhaak naar de camping in Polleur. Kortom bijna alles zoals altijd. Het bleek dat de weg werkzaamheden bij Polleur nog hetzelfde erbij liggen dan een jaar geleden dus werd dat weer het speciale sluipdoor ritje, alleen stond er een bord aan het begin verboden in te rijden dus dat was eerst nog even zoeken. Na het uitladen van de bus hebben we wat gegeten en zijn de fietsen in orde gaan maken. Het was mooi zonnig weer de rest van de dag zo’n 15 a’18 graden. Vervolgens zijn we naar de start bij de Country Hall gereden en daarna de vanwege een dreigende lucht via Sprimont terug naar de camping.

Op zondag hebben we de grote tocht gereden, Rene en Marjel hebben eerst de startnummers opgehaald. Het was fris dus zijn we in lang vertrokken. Na zo’n 50 km. bij de eerste controle post hebben we de kleding gewisseld. Het weer was prima zonnetje. Quinty, Bart en Nino zijn doorgereden en Vish en Wim volgden op gepaste afstand. Het bleef ook de hele middag zonnig. Quinty, Bart en Nino hebben hem helemaal uitgereden en ook op de fiets terug naar de camping. Vish en Wim hebben in Remouchamps  besloten naar huis af te draaien want om de tocht uit te rijden waren ze simpel te laat. Iedereen kwam ongeveer gelijk op de camping aan. Op maandag hebben we eerst uitgeslapen en in de middag hebben we een stukje uit gefietst richting Spa en dan via de Col du Maguisard naar Le Reid en Remouchamps vervolgens via Aywaille naar de eerste klim de Cote du Chambralles en bij het dorpje Awan gaan we terug naar de Camping via Aywaille, Sprimont en Beaufays over de  Mont Theux. Na te hebben gegeten zijn we naar huis vertrokken, de thuisreis is prima verlopen.          

Het hele kamp was uitdagend, leuk maar zeker ook een leerzaam weekeinde

Voor meer informatie over schaatsteam Wim Nieuwenhuizen en voor meer verslagen klikt u Hier