Afgelopen zondag was het dan zover we zijn ’s morgens om kwart voor 7 vertrokken met 12 man  naar Zuid-Limburg om vervolgens een deel van de AmstelGoldrace te gaan fietsen.

Na aan komst om 9 uur in Valkenburg hebben we ons omgekleed en koffie gedronken bij de AmstelGoldExperience.
Hier hebben Joni en Quinty Ton zich ook nog aangesloten. Zij waren al in Limburg.
Voor de meeste was het de eerste ervaring met klimmen en dalen. Dit gaat echter niet zomaar als je alleen maar platteland gewend bent. Echter is het wel goed voor de krachtsontwikkeling.

Na de start begon gelijk de beklimming van de Cauberg. Daarna volgden er al snel 2 lekken banden. Via de Wolfsberg en Loorberg zijn we begonnen aan de afdaling van de Gulpenerberg, door naar de Erperheiden om vervolgens een van de grote uitdaging van de dag te doen; de Camerig, een beklimming van 4,4 km.
Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar de beklimming van het hoogtste punt van Nederland, het drielandenpunt. Dit was een beklimming van 3,2 km.
Hierna was het tijd voor wat drinken en Limburgse vlaai.
Na de rust pauze volgde een stevige afdaling België in, waarna je de beklimming vanaf de andere kant doet. Hier is de groep in tweeën gesplitst, een deel heeft de Eyserbosweg beklommen 9,3% om vervolgens nog even de Keutenberg te doen, (waaronder een stuk van 16%). Hier werd al de hele dag met grote vrees over gesprokken.
Uiteindelijk kwamen beiden groepen rond half 5 terug in Valkenburg en daar hebben we lekker kunnen douchen en heerlijk gesnackt.

Om 21:30 waren we terug in Nieuwkoop.
Iedereen heeft het naar zijn zin gehad en verheugt zich op het volgende Limburgse avontuur (30 augustus).

Groetjes John van Klink.