Maandagochtend werden we opgehaald bij de parkeerplaats bij de basisscholen in Nieuwkoop. Een groep van 10 kinderen van schaatsvereniging NiNo en drie begeleiders reden rechtstreeks naar de ijsbaan in Enschede. Gijs gaf training en na de training reden we naar het kamphuis. Het was een heel mooi huisje. Ze hadden een mooie keuken met een lange eettafel. Iedereen koos waar ze gingen slapen. De boodschappen zouden tussen vier en zes geleverd worden. Toen de boodschappen er om zes uur nog niet waren gingen we bellen met de supermarkt. De medewerker van de supermarkt zei dat de boodschappen pas om acht uur geleverd zouden worden. Daarom gingen we snel naar de supermarkt om pannenkoekenmix, eieren en melk te halen. We kregen heerlijke pannenkoeken met kaas en spek van opa Gerard.

Dinsdag gingen we ‘s ochtends en ‘s middags schaatsen op IJsbaan Twente en als lunch hadden we een lekker gebakken eitje met kaas en/of spek. Woensdag gingen we ‘s ochtends schaatsen. Als lunch aten we lekker broodjes knakworst en ook werd de begeleiding afgewisseld. Daarna gingen we lekker naar het zwembad. Dit was heel leuk. Er was een wildwaterbaan, twee leuke glijbanen en een stroomversnelling. Toen we weer in het huisje waren, gingen we pizzaretten. Dit was heel leuk en je kon allemaal lekkers op je pizza doen.

Donderdag gingen we weer twee keer schaatsen. Als verrassing kwamen Pien en Dennis langs. Dit was heel gezellig. Als lunch aten we lekkere tosti’s. ‘s Avonds kregen we om kwart voor zes te horen dat we gingen bowlen en daar ook gingen eten. Na het eten moesten Pien en Dennis weer terug. Daarna gingen wij nog gezellig bowlen.

De volgende dag moesten we alles opruimen. Tijdens het ontbijt maakten we lekkere wraps voor de lunch. We maakten nog een groepsfoto voor het huisje en vertrokken naar de ijsbaan, waar de eerste training van die dag werd gegeven. Nadat we hadden geluncht, hadden we de tweede training. Toen deden we de broers en zussen competitie. Dat was erg leuk om te doen. Het was een hele gezellige, sportieve week.