Smoelenboek trainers

Trainers

Gijs van der Zwet

Gijs van der Zwet

Juniorentrainer

Wie ben je: Gijs van der Zwet

Waar kom je vandaag: Noorden

Hoelang ben je al lid van NINO: Eerst een paar jaar in het begin jaren van NINO, daarna kleine 8 jaar boven Alkmaar gewoond en sinds 1984 weer lid en bijna direct ook trainer bij NINO

Hoe ben je bij NINO terecht gekomen: Was al lid van het bestuur van de Natuurijsvereniging IJsvermaak Noorden, NINO kwam voort uit de Nieuwkoopse en Noordense IJsclubs en het was wenselijk dat uit die besturen ook vertegenwoordiging was binnen NINO en daar was ik een van de personen van. Vanzelfsprekend ben ik na mijn periode boven Alkmaar weer lid en ook snel trainer geworden bij NINO mede daar mijn kinderen ook wilde schaatsen.

Heb je meer familie die schaatst: Ik kom uit een echte schaatsfamilie, zowel mijn wijlen vader en moeder maar ook ver daarvoor mijn oma (eind jaren 1800) schaatsten wanneer het ijs en weerder dienende kon, mijn oma won zelf regelmatig prijzen in mannenwedstrijden.

Aan welke groep geef je training (dit afgelopen seizoen): Trimmers, jeugd en een jonge trainingsgroep, maar ook de C klas van de baan Utrecht

Wat zijn je eigen prestaties: een 45+ op de 500, 130+ op de 1000, 221+ 1500, 459+ op 3000, 5e in individuele 24 uurs race in Baselga du Pine met bij elkaar meer km als een dubbele Elfstedentocht (400km+), de Elfstedentochten van 1985,1986 en 1997 laatste in kleine 10 uur, maar ook rare dingen op de Fiets, denk 13 of 14 keer Bastenaken Luik, zeker nog een stuk of 10 van dat soort klassiekers, ook een barre tocht vanuit Italië over veel grote bergen naar Maastricht onder de noemer Tourforlive (sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen1500 km met 20.000 hoogte meters binnen een week) en vorig jaar met mijn broer Lau, Trondheim – Oslo een rit van 550 km met meer hoogte meters dan Bastenaken Luik in ruim 23 uur (dus binnen één dag)

Waarom vind je het leuk om training te geven: het doet me plezier om het maximale uit een mens te halen, ieder op zijn eigen niveau en kunnen, waarbij ik de schaatssport wel heel veelzijdig vindt zowel de disciplines zoals het shorttracken, kunstrijden, marathon als de langebaan onderdelen, verder trekt het me ook dat je veel conditie, kracht maar ook coördinatie voor nodig hebt, ook aan het op een speelse of ludieke manier dit proberen over te brengen doet me goed en kan ik echt van genieten als iemand(en) er dan lekker mee vooruit gaat.

Jo Sanders

Jo Sanders

Trainer woensdagavond trimmers

Even Voorstellen

Mijn naam is Jo Sanders geb 22 febr 1960 te Nieuwkoop en ook nu weer wonend in Nieuwkoop op het Zuideinde
Sinds 1969 al lid van de Nino, al vanaf de oprichting .
Als schoolkampioen van de Landijsbaan een jaar professionele training gewonnen op de toen nieuwe ijsbaan in Utrecht .
Toen nog een open ijsbaan zoals alle ijsbanen in Nederland .
Onder leiding van de trainers Peter Eijs en Gees Veenboer jaren zeer fanatiek getraind .
Als C junior 4 e van Nederland geworden nog met vaste ijzers wat een mooie tijd.
Jan Nieuwenhuizen was ook zo’n schoolkampioen.
Net als Jan altijd besmet gebleven met het virus dat schaatsen heet, sinds 1978 geef ik al les aan leden vd Nino.
Een aantal jeugdleden van toen Jac Balvert, Mariska Plomp, Riette Veenman, Jan vd Marel nu nog bekende namen van de Nino.

Aan alle groepen les gegeven en nu al weer jaren bij de trimmers op Woensdagavond hoogte punt met een aantal dames Yvonne de Ruiter, Marion Lemmers en Pien Kieft de Weissensee 200 km gereden en de 90 km in Falun Zweden en toen ging Corintha Balvert ook nog mee
Volgend jaar weer de 200 km op de Weissensee met een nog grotere groep trimmers ook die van de za morgen groep .
Daar zien we naar uit En altijd het hele jaar door droogtrainen 1x per week op het kunstgras vd voetbalvereniging en vanaf mei weer op de Landijsbaan

Fedor van der Laan

Trainer zaterdagochtend trainingsgroep

Hallo ik ben Fedor van der Laan en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Nieuwkoop. Toen ik een jaar of 7 ben ik begonnen met Shorttrack, omdat er een wachtlijst was voor het jeugd schaatsen op de langebaan. Maar het seizoen erna ben ik snel overgestapt naar de langebaan. Met de jaren ben ik het schaatsen steeds leuker gaan vinden. Af en toe rijd ik nu nog een wedstrijd, maar lang niet meer zo veel als vroeger. Ik ben geen sprinter, dus de wat langere afstanden, zoals de 1500 m en de 3000 m liggen mij beter.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met training geven aan de jongeren van de trainingsgroep op de zaterdag ochtend. Dit is harstikke leuk, omdat je mensen langzaam progressie ziet boeken en de techniek met rasse schrede vooruit ziet gaan.

In de zomermaanden help ik ook mee met het verzorgen van het droogtrainingen op het trainingsveld. Verder vind je mij veel terug op de fiets.