Trainers

Jolanda Meier

Jolanda Meier

Juniorentrainer

Hallo allemaal mijn naam is Jolanda Meier, geboren op 24-10-1995 in Woerden. Al mijn hele leven woon ik in Nieuwkoop.
Mijn ouders wilde graag dat ik leerde schaatsen zodat ze samen met mij over de Nieuwkoopse plassen konden gaan schaatsen.
Hierdoor ben ik sinds 2004 lid geworden bij Nino, waar ik al die jaren met heel veel plezier schaats en nog steeds niet weg wil.
Zelf ben ik nog intensief bezig met trainen en schaats nog regelmatig gewestelijke wedstrijden.

In het seizoen 2013-2014 ben ik begonnen met het training geven aan de zaterdagochtend groep. Dat zijn kinderen die overkomen van de jeugd die hier 2 a 3 jaar blijven.
Bij deze groep is het heel leuk om te zien hoeveel plezier ze hebben in het schaatsen en hoe grote sprongen ze maken.

Om mezelf meer te ontwikkelen qua trainer en nog meer kennis op te doen ben ik in het seizoen van 2015-2016 begonnen aan de opleiding ST-3 (schaats trainer/coach 3).

Ik hoop op deze wijze nog jaren bij de NINO lid te blijven met heel veel schaats plezier

Gijs van der Zwet

Gijs van der Zwet

Juniorentrainer

Wie ben je: Gijs van der Zwet

Waar kom je vandaag: Noorden

Hoelang ben je al lid van NINO: Eerst een paar jaar in het begin jaren van NINO, daarna kleine 8 jaar boven Alkmaar gewoond en sinds 1984 weer lid en bijna direct ook trainer bij NINO

Hoe ben je bij NINO terecht gekomen: Was al lid van het bestuur van de Natuurijsvereniging IJsvermaak Noorden, NINO kwam voort uit de Nieuwkoopse en Noordense IJsclubs en het was wenselijk dat uit die besturen ook vertegenwoordiging was binnen NINO en daar was ik een van de personen van. Vanzelfsprekend ben ik na mijn periode boven Alkmaar weer lid en ook snel trainer geworden bij NINO mede daar mijn kinderen ook wilde schaatsen.

Heb je meer familie die schaatst: Ik kom uit een echte schaatsfamilie, zowel mijn wijlen vader en moeder maar ook ver daarvoor mijn oma (eind jaren 1800) schaatsten wanneer het ijs en weerder dienende kon, mijn oma won zelf regelmatig prijzen in mannenwedstrijden.

Aan welke groep geef je training (dit afgelopen seizoen): Trimmers, jeugd en een jonge trainingsgroep, maar ook de C klas van de baan Utrecht

Wat zijn je eigen prestaties: een 45+ op de 500, 130+ op de 1000, 221+ 1500, 459+ op 3000, 5e in individuele 24 uurs race in Baselga du Pine met bij elkaar meer km als een dubbele Elfstedentocht (400km+), de Elfstedentochten van 1985,1986 en 1997 laatste in kleine 10 uur, maar ook rare dingen op de Fiets, denk 13 of 14 keer Bastenaken Luik, zeker nog een stuk of 10 van dat soort klassiekers, ook een barre tocht vanuit Italië over veel grote bergen naar Maastricht onder de noemer Tourforlive (sponsortocht voor Artsen zonder Grenzen1500 km met 20.000 hoogte meters binnen een week) en vorig jaar met mijn broer Lau, Trondheim – Oslo een rit van 550 km met meer hoogte meters dan Bastenaken Luik in ruim 23 uur (dus binnen één dag)

Waarom vind je het leuk om training te geven: het doet me plezier om het maximale uit een mens te halen, ieder op zijn eigen niveau en kunnen, waarbij ik de schaatssport wel heel veelzijdig vindt zowel de disciplines zoals het shorttracken, kunstrijden, marathon als de langebaan onderdelen, verder trekt het me ook dat je veel conditie, kracht maar ook coördinatie voor nodig hebt, ook aan het op een speelse of ludieke manier dit proberen over te brengen doet me goed en kan ik echt van genieten als iemand(en) er dan lekker mee vooruit gaat.

Joline Boere

Joline Boere

Juniorentrainer

Ik ben Joline Boere, ik kom uit Nieuwkoop en ben al ongeveer 9 jaar lid bij de NINO.
Ik vond toen ik klein was schaatsen al erg leuk, en ben toen ik 8 was lid geworden bij de NINO.
Ik heb een jaar in de C-selectie Utrecht en een jaar in de AB selectie getraind.
Afgelopen jaar ben ik teruggegaan naar de trainingsgroep van de NINO en ben ik ook begonnen met het geven van training.
Ik geef training aan de beginnende trainingsgroep op de zaterdagmorgen.
Dit doe ik samen met Jolanda Meijer en dit doen wij met plezier.

Mijn eigen prestaties:
500 : 44.22
1500 – 1;19.08
3000- 4;58.73

Mariska Tersteeg

Mariska Tersteeg

Trainingscoördinator / trainer

Ik ben Mariska Tersteeg uit Nieuwkoop. De passie voor het schaatsen is mij al vroeg meegeven. Mijn vader Jan Plomp medeoprichter van NINO en nauw betrokken bij het opzetten van het jeugdschaatsen was dan ook altijd op het ijs te vinden, zowel op natuurijs als op het kunstijs in Utrecht.

19 jaar geleden ben ik begonnen met het begeleiden van het jeugdschaatsen en heb ik de coördinatie hiervan gedaan met Mary Lebesque. In de loop der jaren ben ik mij gaan verdiepen in het schaatsen zelf, door de trainerscursus ST2 te behalen.

Tijdens het begeleiden van het jeugdschaatsen ben ik ook de training gaan geven bij de trainingsgroep. Dit doe ik nu alweer zo een 13 jaar. Voor mijn ontwikkeling als schaatstrainer ben ik ook mijn ST3 gaan halen.

Hiervan heb ik enorm veel geleerd. Wat mij het meest is bijgebleven is het zelf leren zoeken naar verdieping op internet en vele bijscholingen te volgen. Het is niet per se mijn doel om wereldkampioenen voort te brengen, maar vooral om met veel plezier de schaatssport op verantwoorde wijze voor de sporter zelf op te bouwen.

Deze grote passie had ik niet kunnen doen zonder mijn man Frank aan mijn zijde. Samen hebben wij 3 mooie sportieve meiden, Cerise Saskia en Joni. Naast dit alles is er natuurlijk ook “gewoon” werk. Samen met Frank hebben wij een kwekerij “Kwekerij Sempervirens” gespecialiseerd in Buxus en vast planten in Mijdrecht. Ook heb ik met mijn broer en zus het familie bedrijf Plomp Betonwerken voortgezet waar wij met veel plezier in werken.

 

Groetjes
Mariska Tersteeg

Jo Sanders

Jo Sanders

Trainer woensdagavond trimmers

Even Voorstellen

Mijn naam is Jo Sanders geb 22 febr 1960 te Nieuwkoop en ook nu weer wonend in Nieuwkoop op het Zuideinde
Sinds 1969 al lid van de Nino, al vanaf de oprichting .
Als schoolkampioen van de Landijsbaan een jaar professionele training gewonnen op de toen nieuwe ijsbaan in Utrecht .
Toen nog een open ijsbaan zoals alle ijsbanen in Nederland .
Onder leiding van de trainers Peter Eijs en Gees Veenboer jaren zeer fanatiek getraind .
Als C junior 4 e van Nederland geworden nog met vaste ijzers wat een mooie tijd.
Jan Nieuwenhuizen was ook zo’n schoolkampioen.
Net als Jan altijd besmet gebleven met het virus dat schaatsen heet, sinds 1978 geef ik al les aan leden vd Nino.
Een aantal jeugdleden van toen Jac Balvert, Mariska Plomp, Riette Veenman, Jan vd Marel nu nog bekende namen van de Nino.

Aan alle groepen les gegeven en nu al weer jaren bij de trimmers op Woensdagavond hoogte punt met een aantal dames Yvonne de Ruiter, Marion Lemmers en Pien Kieft de Weissensee 200 km gereden en de 90 km in Falun Zweden en toen ging Corintha Balvert ook nog mee
Volgend jaar weer de 200 km op de Weissensee met een nog grotere groep trimmers ook die van de za morgen groep .
Daar zien we naar uit En altijd het hele jaar door droogtrainen 1x per week op het kunstgras vd voetbalvereniging en vanaf mei weer op de Landijsbaan

Bestuur

Taco Wansinck

Taco Wansinck

Voorzitter

Hallo,
Ik ben Taco Wansinck, sinds mijn 7e lid ben ik al lid van NINO.
Bij de jeugd heb ik onder andere training  gekregen van Mariska en Gijs. Twee trainers die nu nog steeds actief zijn bij NINO. Vanaf de junioren ben ik wedstrijden gaan rijden. Ik was vooral goed in het kortebaan sprinten (100 / 300 / 500).Later ben ik training gaan geven aan jeugd groepjes en de jongste junioren groepen.

De laatste jaren schaats ik zelf met de Masters groep op zaterdag ochtend. Helaas lukt het wedstrijdrijden niet meer zo goed door een vervelende achillespees blessure.

Ik ben getrouwd met Sandra en we hebben drie lieve kindjes; Sterre, Zoë en Mika. Sinds oktober 2013 beheer ik de website van NINO, en sinds maart 2014 zit ik in het bestuur van onze club. Vanaf 01 juli 2015 ben ik samen met Jan Nieuwenhuizen interim voorzitter van NINO geworden. Tot we iemand anders vinden voor het voorzitterschap, doen we dit met veel plezier en ben ik er enorm trots op dat ik dit mag doen.

We proberen de club nog gezelliger te maken door leuk activiteiten te bedenken en zorgen ervoor dat jullie in de zomer lekker kunnen veldtrainen en fietsen en in de winter iedere week naar de ijsbaan kunnen.

Ik hoop jullie snel eens te spreken.

Groeten,
Taco Wansinck

voorzitter@stgnino.nl

 

Jan Nieuwenhuizen

Jan Nieuwenhuizen

Trainer

Ik ben Jan Nieuwenhuizen uit Nieuwkoop.

Ik ben al sinds twee jaar na de oprichting lid van NINO. Grappig genoeg trainde ik daarvoor wel bij de eerste Nino trainer van toen, Lut Eijs. Je ging toen bijna direct wedstrijden rijden, dat gebeurde toen op veel banen vooral Amsterdam en Utrecht.

Eigenlijk lukte alles wel aardig maar ik ben pas goed gaan rijden toen ik op mijn 17e ben gestopt met voetballen. Direct al het eerste jaar reed ik toen een Nederlands Kampioenschap. Ik schaats al jaren en mijn beste en leukste prestatie waren deelname aan de eerste World Cup wedstrijden en het winnen van een 1000 mtr op het NK op mijn thuisbaan in Utrecht!

Ik ben getrouwd met Mirjam en we hebben twee al wat grotere kinderen : Milou en Pim. Deze schaatsen ook heel graag maar Milou momenteel wat minder vanwege studie.

Sinds mijn 17e jaar ben ik al trainer bij Nino geweest met verschillende intensiteiten, dus van 1 x per week tot soms wel 6 keer. Gelukkig is dit niet meer nodig nu.

Ik hoop dat jullie veel plezier aan het schaatsen bleven en super snel worden