Zaterdag heeft de jeugd de zogenaamde sponsorsrace gereden. Het doel is om ze veel mogelijk rondjes te rijden in 30 minuten. De kinderen zoeken van tevoren sponsoren die per rondje of een vast bedrag sponsoren. Het totale bedrag gaat naar de vereniging en daarvan hopen wij de vereniging weer te verbeteren zodat we met nog meer plezier nog beter leren schaatsten. De kinderen hebben allemaal heel veel rondjes gereden, misschien zitten er wel wat toekomstige marathon’ers bij? We weten nu de precieze uitslag nog niet, maar we zijn trots op onze jeugdleden!
Een paar foto’s een een filmpje staan onderaan de pagina

 

Ook zijn er nog een paar rijders geweest die op zondag 10 februari heel vroeg een wedstrijd hebben gereden, Milan heeft er weer een mooie rapportage over geschreven.

We moesten om 7 uur bij de ijsbaan zijn, dus vroeg op. We gingen eerst warmlopen en oefeningen doen. Daarna gingen we onze schaatsen aantrekken in de kleedkamer of op de bankjes. Toen gingen we het ijs op. We reden diverse afstanden, tussen de 300 meter en de 3000 meter. Er werd tussen de wedstrijden door 2 keer gedweild. Er was veel concurrentie tussen de jongeren. We hadden allemaal heel goed gereden en er werden daarom ook veel PR’s gereden. Soms zat er heel weinig verschil tussen de kinderen. We vonden het allemaal heel leuk en hopen dat er nog meer wedstrijdjes gereden kunnen worden.

Groetjes Milan Kolmer