Na 2 keer The tour for life gereden te hebben, zochten Anouk van Slooten-Rademaker en haar man Ronald van Slooten; bieden fanatiek fietser en lid van schaatstrainingsgroep Nino, naar een nieuwe uitdaging.

Hun oog viel vorig jaar op een filmpje van The ride Dolomites; een tocht van 6 etappes, 800 km waarvan 16.000 hoogtemeters.

Na de nodige trainingskilometers, vertrokken zij 12 september richting Italië. Om weer even aan de bergen en de ijle lucht te wennen, reden zij 2 dagen de benen los om op 14 september een zware, maar mooie eerste etappe te rijden. Bij een heerlijke fietstemperatuur van 25 graden werd er, voor zover mogelijk, genoten van mooie vergezichten.

De vierde dag was volgens de boeken een monsterrit; een klim over de Passo Fedala. Met een stijginspercentage van 7.5 % en een maximale hellingsgraad van 18% was het wel afzien, maar wel genieten. 20 september werd de laatste etappe verreden. De hele week was het weer prima en werd er door iedereen genoten van de mooie omgeving en beklimmingen en afdalingen.

“Een aanrader voor de echte fietsfanaten” was de reactie van beide fietsers “en een geweldige belevenis”. Hoewel het een “recreatieve tocht” was eindigden beiden op de eerste plaats bij de koppels én Anouk werd eerste bij de dames.

Van deze etappes zijn films gemaakt, deze zijn HIER te vinden