Na een heel mooi trainingskamp in Enschede waar de rijders van de NINO heel hard hun inzet hebben getoond werd het tijd om dit op het ijs waar te maken. De trainers hadden als tip meegegeven dat zij een week later een wedstrijd moesten inplannen.

Hier werd met grote getale gehoor aan gegeven. En 29 oktober was het dan zo ver, we waren met wel te verstaan 8 rijders.

Bestaande uit Quinty, Ilse, Ties, Daan, Renzo en Thom zij gingen voor de 500 en 1000 meter.

Beau en Sophia reden de 500 en 1500 meter.

De ijs condities waren redelijk tot goed te noemen. Uiteraard waren er veel suppoters bestaande uit voornamelijk ouders. Niet alleen de rijders waren aanwezig maar ook de coaches Ronald en Coen. Het was Coen zijn eerste coach wedstrijd, maar iedereen had er goed vertrouwen in.

Als eerste beet Quinty het spits af en dit deed zij door een mooie pr te rijden. Dit kon nog wel eens een hele mooie avond gaan worden. Toen kwam Ilse zij had vorige week ook al 2 hele mooie pr’s gereden, toch doet ze het weer met nog een pr op haar naam. Daarna was de rit tussen Daan en Ties, hier ontstond vuurwerk want zij wilde ook laten zien dat ze hard hadden getraind en er klaar voor waren om een mooie pr te rijden. En ja hoor beiden heren zetten een mooie tijd op het bord met voor beiden een pr.Er achteraan kwam Renzo die een hele mooie rit liet zien en ook finishte met een geweldige pr.

Als hekkensluiter voor de 500/100 kwam hij Thom was er helemaal klaar voor, hij ging super snel van start en toen gebeurde iets wat geen enkele schaatser wil meemaken, 50 meter voor de finish ging hij onderuit hierdoor kon er geen tijd worden neergezet.

De laatste rit was tussen Sophia en Beau, tja als er dan al zoveel pr’s zijn gereden wil je toch echt niet achterblijven. Het vuur vloog van de schaatsen en ja hoor Beau zette een mooie pr neer en Sophia helaas niet. Maar zij was niet helemaal in orde, zoals zij zelf verwoorden, benauwd en erg verkouden.

Nu alle rijders waren warm gedraaid kon de tweede rit aangevangen worden. Met Quinty als eerste en wederom een pr. Ilse zette ook weer een mooie pr neer. Zij zal 5 november uitkomen voor de gewestelijke wedstrijd in Utrecht. Hier gaan de beste 6 van de c junioren naar toe. Heel veel succes Ilse, je hebt laten zien dat je het kan.

Ties en Daan waren  wederom klaar voor de strijd en Ties moeten hebben gedacht ik laat Daan geen 2 keer van me winnen. Het was een hele spannende strijd er werd gestreden tot de eindstreep met als winnaar Ties. Wat een mooie rit om te zien. Dank je wel mannen.

Renzo reed zoals gewoonlijk weer een hele mooie rit met een prachtige pr.

Toen kwam Thom hij moest en zou zijn race rijden. Hij had een mooie start toen door de eerste bocht en de tweede bocht reed hij  op het rechte eind af en werd hij weer overvallen door een val. Thom je kan het, ontzettend balen zeg dat je 2 keer in 1 wedstrijd valt. Volgende keer komt het zeker goed. Je bent een topper.

De laatste rit en tevens de afsluiter werd door Sophia en Beau neergezet. De opening was zeer scherp en zou veel verwachtingen scheppen. De ronde tijden waren heel scherp en een pr moest er inzitten. Sophia kon niet meer volgen en reed haar eigen race, Beau bleef maar gaan en werd bezegeld met een ongelofelijke pr. Sophia had echt heel veel last van haar verkoudheid, dat was wel jammer, maar ze heeft gestreden.

Beste rijders wat hebben jullie alle supporters (voornamelijk de ouders) een prachtige avond bezorgd. Dank jullie wel hiervoor. De meeste rijders werden dan ook door de ouders beloond op de heerlijke M.

Coen en Ronald bedankt voor het coachen.
Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

De piek is eraf, wat zal het seizoen ons allemaal nog gaan brengen.

Iedereen succes voor de aankomende wedstrijden.

De langebaan redactie.
Annette Snellink