De competitie is weer voorbij, tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Dit jaar begonnen de marathonners met een groep van in totaal 3 rijders van de NiNo. Nadat in de loop van het seizoen de c4 categorie ook in het leven geroepen kwamen er meer NiNo’ers in actie.
In de c3 categorie (en soms c4) was Jolanda Meier actief. Zij heeft het hele seizoen goed meegereden. Ze scoorde ook regelmatig bij de premie sprint, waardoor zij met een dikke reep chocola naar huis kon gaan. Aan de conditie lag het niet, maar door een nare blessure moest zij helaas regelmatig eerder de wedstrijd verlaten.

Dit seizoen was ook de c4 categorie weer in het leven geroepen. Doordat er de afgelopen jaren steeds harder werd gereden in de c3 categorie, werd de vraag naar een nieuwe categorie voor beginnende rijders steeds groter. Daarom werd de c4 categorie weer gestart. De c4 heeft niet iedere week gereden, maar in totaal zijn er 6 wedstrijden verreden. Van de NiNo hebben: Quinty van Klink, Sophia van der Laan, Beau Snellink en Jolanda Meier(reed c4 en anders c3) met succes meegereden. Ook Ruth Balvert en Jesse van der Voorn hebben een wedstrijd meegereden. Uiteindelijk is Quinty op de 4e plaats geëindigd in het klassement, daarnaast kreeg zij ook een beker omdat zij 2e dame in het klassement was. De volgende NiNo’er in de uitslag, was Beau Snellink. Op de 7e plaats. Daarbij moet vermeld worden dat hij twee keer een wedstrijd gewonnen heeft. Ook heeft hij de beker voor beste jeugd rijder mee naar huis genomen. Omdat Sophia nog zonder transponder de wedstrijden heeft gereden, is zij niet in het klassement opgenomen. Sophia wist de wedstrijden altijd keurig in het midden van het peloton uit te rijden.

In de C2 categorie was NiNo vertegenwoordigd door drie rijders. Douwe Boonstra, Rienke Boonstra en Johan Wilbrink. Johan reed zeer aanvallend, en was met menig ontsnapping van de partij. Op deze manier wist hij veel punten te verzamelen. Doordat hij het eerste gedeelte van het seizoen gemist had kwam hij uiteindelijk toch niet zo hoog in het eindklassement. Rienke heeft maar een aantal wedstrijden in de c2 gereden, omdat zij ook in het zesbanentoernooi actief was. Douwe heeft een uitstekend seizoen geschaatst. Nadat hij vorig jaar de c3 won, moest hij door naar de c2. Daar wist hij met 49.7 punten voorsprong op de nummer twee ook weer de beker mee naar huis te nemen. Van de 17 wedstrijden, wist hij er 7 te winnen.

Al met al is het voor de NiNo’ers een succesvol marathon seizoen geweest. Volgend jaar nog meer NiNo rijders?