Zaterdag 22 februari hebben we ’s ochtends met een aantal nog getraind op de Vechtsebanen in Utrecht om de laatste puntjes op de i te zetten voor wat ons diezelfde avond te wachten stond. De clubkampioenschappen stonden namelijk op ons programma in het fantastische Thialf in Heerenveen. Na de training heb ik nog heerlijk geslapen en pannenkoeken gebakken om mee te nemen, op aanraden van de trainer.

Om 16.15u vertrokken we met de auto naar Thialf. Ook trouwe supporter opa was van de partij. Onderweg haalden we de bussen in met velen enthousiaste NiNo’ers.  Na een uur en drie kwartier in de auto te hebben gezeten arriveerden we rond 18.00u in Heerenveen. Nadat we de experts (Sven Kramer, Patrick Roest, Kaj Verbij, Jutta Leerdam en nog velen anderen) hadden zien vertrekken was het onze beurt. Eerst even een rondje inlopen rond de baan met de gebruikelijke rekoefeningen om vervolgens om 19.00u samen met alle NiNo’ers en familie het ijs verkennen. Heel anders dan in Utrecht, dus dat belooft wat.  Om 19.30u begonnen de wedstrijden, maar liefst 126 ritten. Iedereen hoopte een persoonlijk record te rijden, wat velen is gelukt. Zelf heb ik maar liefst 3 persoonlijke records gereden op de 100, 500 en 700 meter. Ook alle jeugdleden mochten een echte 100 meter rijden en vermaakten zich met spelletjes die op het middenterrein gedaan konden worden. Het publiek en de leden genoten van de snelle tijden en de gezelligheid met elkaar.

Nadat iedereen in actie was gekomen en had kunnen genieten van het goede ijs dat Thialf te bieden heeft vertrokken we rond 23.15u moe maar voldaan naar huis.

Ik wil bij deze alle mensen die de clubkampioenschappen georganiseerd hebben bedanken voor een geweldige avond!
Groeten Anouk Kas