Afgelopen zaterdag Milan Stam en Ilse Kolmer aan de beurt op de Landelijke Finale Pupillen in Tilburg. Het was fijn dat het toch doorging, want het was eerder afgelast door de coronaregels. Emma was ook helemaal naar Tilburg gekomen om ze te coachen en behalve de familie was er ook nog een club supporters vanuit NiNo gekomen.

Ilse was als eerste aan de beurt om 6 rondes te schaatsen in de voorronde van de Meisjes Pupillen B en haalde daar een mooie 8e plaats en plaatste zich daardoor voor de A finale. Milan was daarna aan de beurt en moest 9 rondes schaatsen bij Jongens Pupillen A, en plaatste zich door een eindsprint op de 7e plaats en mocht dus ook door naar de A finale. In de A finale kwamen de 24 beste pupillen uit de voorrondes aan de start. Ilse mocht weer als eerste en eindigde op een 14e plaats, Milan haalde even later de 15e plaats. Iedereen die meegedaan had kreeg als herinnering een mooie medaille en de NiNo supporters hadden nog een leuke fles met chocolade voor ze meegenomen. Milan en Ilse vonden het heel leuk om voor de eerste keer mee te doen aan een landelijke finale en op een andere baan dan hun thuisbaan in Utrecht te schaatsen.

Zondagmiddag mochten Milan en Ilse weer naar Haarlem voor de Gewestelijke Pupillenwedstrijd van gewest Noord Holland/Utrecht. Ze moesten allebei 500 en 1000 meter schaatsen. Op alle afstanden schaatsten ze een mooi persoonlijk record. Milan schaatste zelfs 8 seconden van zijn oude persoonlijk record af op de 1000 meter.

Op de zondag kwamen ook Jelle van de Marel en Melle Brouwer weer in actie op de marathon. Zij reden in Alkmaar de finale van het 6 banen toernooi. Er was een kopgroep van 5 rijders weg waar zij helaas geen deel van uitmaakt. Wel wist Melle zich in de sprint van het peloton als 4e over de streep te komen waarmee hij op een 9e plaats kwam, Zijn eerste top 10 klassering. Jasper reed naar de 23e plaats. Al met al hebben zij zich dit jaar goed laten zien bij hun debuut in het 6-banen toernooi. Jasper is als 28e geëindigd in het klassement en Melle heeft de 13e plaats behaald.

Het was een geslaagd schaatsweekend.

Zo tegen het einde van het marathon seizoen staan er nog een paar wedstrijden op de agenda. Komende zondag is de finale van de mijnten marathon competitie van Utrecht. Daarnaast reizen Douwe en Rienke Boonstra woensdag af naar Zweden om daar de laatste marathons op het zee ijs van Lulea te rijden.