Beste kinderen van de gemeente Nieuwkoop,

Momenteel staat de zomervakantie voor de deur en maken wij ons op voor de vakantieperiode. De laatste week van de vakantie staat normaliter in het teken van de huttendorpen of vakantiespelen binnen de gemeente. Helaas zijn deze door Corona geannuleerd.

Om jullie toch een leuke invulling aan deze week te geven, organiseren STG Ter Aar en STG NINO een winterpret dag op de IJsbaan in Haarlem.

Bij voldoende animo gaan wij op woensdag 26 augustus met z’n allen schaatsen.

Zo kun je midden in de zomer alvast in de stemming komen voor de komende winter. Op de baan in Haarlem is alleen de binnenbaan open, waardoor het vooral geschikt is voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Vanuit de gehele gemeente zullen er op diverse centrale opstapplaatsen bussen vertrekken. De bus waar je in stapt, zal je na het schaatsen ook weer naar hetzelfde punt terugbrengen. Afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen willen we meerdere bussen laten rijden die de kinderen naar Haarlem heen en terugbrengen.

De eerste bus zal rond 8.30 uur vertrekken vanuit een centraal punt tussen de gemeenten Nieuwveen, Zevenhoven, Papenveer, Langeraar en Ter Aar. Deze groep zal schaatsen van 10.00 tot 11.00 uur. Rond 13.00 uur is de bus weer terug bij het opstappunt. De volgende bus vertrekt rond 9.30 uur vanuit een centraal punt tussen Nieuwkoop en Noorden. Deze bus is rond 14:00 weer terug bij het opstappunt.

De exacte informatie hierover komt een week voor 26 augustus naar jullie toe.

Als je zelf schaatsen hebt mag je deze meenemen. Wanneer je deze niet hebt hebben wij deze voor je. Van der Hoorn schaatssport stelt een aantal Easy Gliders beschikbaar. Op deze manier kan iedereen meedoen. Trek wel stevige schoenen aan. Op je badslippers gaat het echt niet lukken ?

De kosten van deze activiteit zijn € 7,50 per opgegeven kind. Gepast contant te voldoen bij het instappen van de bus.

Vind je het leuk om hieraan mee te doen en zo midden in de zomer een winterpret dag te beleven of om alvast een keer te proeven wat schaatsen nu eigenlijk is, geef je dan nu op via de volgende link:

https://forms.gle/M262FxP8dVsoxzhBA

* Omdat de bussen een gelimiteerde capaciteit hebben is in dit geval vol is vol

* Bij een tempratuur boven de 32 graden gaat het schaatsen niet door