We leven in bizarre tijden.
Op 12 maart kwam de mededeling dat de ijsbaan per direct zijn deuren zou sluiten.
Wat een mazzel dat ons schaatsseizoen zo goed als afgelopen was. Een aantal van ons had de laatste training al gehad en voor de rest is er slechts 1 training verloren gegaan.
De traditionele afsluiting met een rondje andersom en na afloop de seizoen evaluatie is er misschien bij in geschoten, maar het had erger gekund. Je zou kunnen zeggen dat het qua timing niet tegenzat.
Voor NINO brak met deze verplichte stop dan ook direct de rust periode aan.

Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder en ligt het trainingsveld er prachtig, maar verlaten bij.
Peter van Klink is wekelijks bezig met het maaien van het gras, het onkruid wieden en het aanpassen van de blokhut. Een groot compliment voor zijn inzet.

Maar er is goed nieuws!

Naar aanleiding van de meest recente berichten van de regering, gaan we proberen om vanaf woensdag 13 mei weer te starten met de veldtraining voor junioren van 13 tot en met 18 jaar.
De jeugd (t/m 12 jaar) zal in de weken daarna van start gaan.

Hiervoor volgt een apart bericht via de jeugd coördinator.

Sporters ouder dan 18 jaar zullen voorlopig nog zelfstandig moeten blijven trainen.
Het fietsen en skeeleren gaat nog niet van start.

Volgende week zullen we de junioren informeren over de details (aanvang en manier van trainen) van de trainingen. Tot die tijd zijn er genoeg mogelijkheden om te blijven sporten, fit te blijven en met elkaar in contact te blijven. Buiten een rondje hardlopen of fietsen is nog steeds toegestaan. Via bijvoorbeeld Strava zie ik een hoop NINO’ers actief zijn en elkaar aanmoedigen. Laat dit nu precies aansluiten bij onze zomertrainingen.
Wederom zit het ons op dat gebied niet tegen.

Let wel: Train zoveel mogelijk alleen en houd je aan de regels die de regering heeft opgesteld.

Zaterdag 18 april zouden we ons 50-jarig jubileum jaar hebben afgesloten met een groot feest. Helaas hebben we dit moeten uitstellen.
De nieuwe datum gaat komen, maar ook hierbij wachten we eerst de mededelingen van de regering af voordat we nieuwe plannen maken.

Laten we met elkaar zorgen dat we zowel fysiek als mentaal fit blijven en de mogelijkheden pakken die er wel zijn. Met elkaar komen we door deze tijd heen.

Als jullie leuke ideeën of mogelijkheden tot verbinding hebben, laat het ons weten.
We gaan graag met jullie in gesprek.

Namens het NINO-bestuur
Taco Wansinck
Voorzitter